Џенкинс продужио уговор

27

Чарлс Џенкинс продужио је уговор са Црвеном звездом Телеком на још годину дана. Сјајни амерички бек са Звездом има уговор до краја сезоне, али је већ сада желео да договори све детаље око останка у црвено-белом дресу. Џенкинс је веома задовољан условима у Звезди, одушевљен је Београдом и навијачима црвено-белих па је договор брзо постигнут. У уговору који је потписан постоји и клаузула да ће Џенкинс моћи да напусти редове Црвене звезде само у случају да од завршетка сезоне 2013/2014 па до 31. јула пронађе НБА ангажман. По истеку тог рока Џенкинс ће и формално бити играч црвено-белих и у сезони 2014/2015.

Сјани бек, који је својим одличним играма за кратко време постао љубимац навијача, ове сезоне у АБА лиги просечно бележи 10,2 поена 2,5 поена и 2,4 асистенције уз 48 одсто реализације шута за три поена. Занимљиво је да је Џенкинс у првој фази Евролиге био трећи крадљивац са 1,9 освојених лопти по мечу.

Једну од најбољих партија Џенкинс је пружио у последњем колу АБА лиге када је нанизао 23 поена и са 30 индексних поена био МВП 17. кола регионалног такмичења.

Претходни текстГости домаћину препустили улогу фаворита
Следећи текстЗвезда за пет минута сломила Паниониос