Чарлс МВП Џенкинс!

47

Фантастична партија Чарлса Џенкинса у мечу са Олимпијом никога није оставила равнодушним. Американац у редовима Црвене звезде Телеком био је један од најзаслужнијих за победу јер је за првих десет минута на паркету убацио невероватних 19 поена па су након тога црвено-бели преузели потпуну контролу над утакмицом. Учинак вредан дивљења је и податак да је Џенкинс везао 17 узастопних поена за црвено-беле играјући у том интервали као у трансу.

Џенкинс се није ту зауставио, напротив. До краја меча је уписао 23 поена уз пет скокова, четири асистенције и исто толико украдених лопти и изнуђених фаулова што му је донело индекс корисности 30. Са таквим учинком сјајни амерички интернационалац је заслужио ласкаво признање за МВП-ија кола оставивши иза себе саиграча Бобана Марјановића који је уписао 28 индексних поена, колико је имао и крилни центар Радничког Стефан Бирчевић.

Требало би поменути да Џенкинс није први играч црвено-белих који је освојио звање најкориснијег играча кола. Пре њега то је пошло за руком Марјановићу у осмом колу АБА лиге када је на тај начин крунисана његова доминација у дербију са Партизаном. Високи центар Црвене звезде Телеком био је МВП и у 10. колу Евролиге, а исто је у четвртој рунди најпрестижнијег европског такмичења учинио и Демаркус Нелсон који је био најзаслужнији за тријумф Звезде против Лаборал Куће у Виторији.

Претходни текстПобеда и повреда капитена у мечу са Радничким
Следећи текстРадоњић: Очекујем велику подршку навијача