Звезда не „крилима“ Џенкинса прегазила

29

Црвена звезда Телеком вратила се на побединчки колосек савладавши Олимпију са 87:62 . Овом победом Звезда је задржала вођство на табели и након 17. кола јер ће бити једини тим са 14 победа у регионалном такмичењу.

Резултатска неизвесност постојала је само у уводних неколико минута док на сцену није ступио невероватни Чарлс Џенкинс који је за свега десет минута од уласка успео да убаци 19 поена и тако доносе Звезди двоцифрено вођство (34:21). На његову фантастичну ролу надовезао се расположени Марјановић, а одбрана црвено-белих беспрекорно је функционисала па тако гости из Љубљане ниједном нису успели озбиљније да запрете.

Такође, требало би поменути да је у завршници меча прилику добио 16-огодишњи бек Црвене звезде Телеком Војислав Стојановић. Он је побрао бројне аплаузе од Звездиних навијача на свом дебију, а уз звук сирене је убацио своје прве поене у црвено-белом дресу на опште одушевљење у хали.

Након почетних неколико минута испитивања снага и резултатске клацкалице на сцену је ступио Чарлс Џенкинс. За само десет минута на паркету сјајни Американац је уписао невероватних 19 поена и четири украдене лопте и био је најзаслужнији што је Звезда од пола коша заостатка дошла до 13 поена предности (34:21).

Ипак, било је неопходно да се уморном Џенкинсу неко придружи, али то се није догодило па је Олимпија узвратила серијом 9:0 и пришла на само четири поена заостатка (34:30). У тим тренуцима Раденовић и Марјановић су загосподораили рекетом па су црвено-бели зауставили захуктале Змајчеке и стекли поново двоцифрену предност 44:34.

Где је стао у првом полувремену Марјановић је наставио и у трећој деоници. На крилима високог центра чета тренера Радоњића је на почетку другог полувремена направила серију 10:2 и тако стекла до тада највећих плус 16 (54:38).

Упорни гости се нису предавали, успели су у неколико наврата да смање предност, али су црвено-бели у тим тренуцима појачали агресивност у одбрани и онемогућили ривала да дође до једноцифреног заостатка. Почетком последње деонице Катић и Драгићевић убацили су комбиновано 11 поена, а одбрана Звезде гостима није дозволила да постигну кош у том периоду. Захваљујући сјајној игри у том периоду црвено-бели су стекли недостижних 23 поена предности (75:52) и пет минута пре краја меча решили свако питање победника.

Црвена звезда Телеком – Олимпија (22:17, 24:19, 16:14, 25:12)

Црвена звезда Телеком: Ребић , Лазић 2 (4ск), Блажич 7 (4ас), Симоновић 3, Марјановић 18 (8ск), Раденовић 11 (4ск),Катић 9 (4ск), Тејић, Нелсон 7, Џенкинс 23 (5ск, 4ас, 4ул), Стојановић 2, Драгићевић 5.

Олимпија: Џексон 4, Рупник 2, Маринели 2, Јоксимовић 3, Бродник 4, Салин 12, Гаилиус 6, Бубнић, Омић 11 (9ск), Дробњак 5 (5ск), Стивисон 13.

Претходни текстЗвезда потопила Наис
Следећи текстЧарлс МВП Џенкинс!