Стојановић: Играчи раде максимално

44

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић пред сутрашњи пут у Словенију, тачније Порторож на прву фазу припрема, анализирао је урађено у претходних десет дана.

Он се такође осврнуо и на актуелности везане за прелазни рок, као и јучерашњи пораз од екипе Слоге у првој контролној утакмици у 2014. години. Списак путника још увек није одредио, и он ће бити познат у понедељак 20. јануара.

Неке дилеме око списка путника сам решио, а неке још увек не. Постоје извесни проблеми са визама и повредама, чекам данас у току дана да добијем извештај доктора након чега ћу имати јаснију ситуацију – рекао је Стојановић.

Шеф стручног штаба црвено-белих у Порторож извесно је, неће водити све играче, а предлог о статусу појединаца изнео је још средином децембра прошле године.

Одмах по завршетку полусезоне доставио сам своје мишљење о сваком играчу појединачно и моје предлоге о њиховом статусу. Желео сам да пре окупљања, односно најкасније до поласка у Словенију доведемо појачања и имамо јасну слику с чим располажемо. Нажалост, то се још увек није догодило, и очекујем у најскоријем року да се то промени. Не бих желео да поновимо исте грешке као у летњем прелазном року, и надам се да ће у наредна два-три дана све бити јасније – истакао је млади стручњак.

Никаква тајна није да су најтрофејнијем српском клубу потребни нови играчи на позицији штопера и десног бека.

Током одмора сам два пута боравио у Београду и разговарао са руководством. Неопходан нам је један централни дефанзивац и један десни бек. Уколико се отвори могућност да доведемо два штопера, тим боље, али један нам је неопходан. Нисмо у сјајној финансијској ситуацији, али морамо брзо да реагујемо, јер сви наши ривали су далеко одмакли по том питању – навео је Стојановић и похвалио играче, да без обзира на тешку ситуацију, раде максимално на тренинзима.

– Сви испуњавају све што се од њих захтева на најбољи начин. Задовољан сам до сада постигнутим и очекујем да сваким даном напредујемо.

Црвена звезда је у првом контролном сусрету на свом терену поражена минималним резултатом од екипе Слоге из Петровца на Млави.

Пораз сам доживео катастрофално. Уз сво уважавање противника нисмо себи смели да дозволимо да изгубимо. Пропустили смо доста прилика и уочене грешке морамо што пре да отклонимо. Такође, утакмица ми је послужила да отклоним неке дилеме које сам имао и добијем јаснију слику о појединцима.

Ипак, јучерашњи сусрет имао је и својих добрих страна.

Радује ме повратак Лазовића, јер је био један од најбољих на терену. Нисам приметио да осећа страх у игри, улазио је у дуеле и пружио добру партију, после осам месеци паузе – констатовао је Славиша Стојановић.

Претходни текстЗвезда потопила Наис
Следећи текстЧарлс МВП Џенкинс!