Радоњић: Императив победе увек присутан

33

Стари ривал стиже у Пионир на мегдан црвено-белима у 17. колу регионалног такмичења. Црвена звезда Телеком у недељу од 17 сати дочекује љубљанску Олимпију, са жељом да се експресно врати на победнички колосек након пораза у Еврокупу.

Олимпија тренутно заузима осмо место на табели АБА лиге, са скором од шест победа и десет пораза, а један од тих пораза су им нанели црвено-бели у првом делу шампионата (62:61). Управо је учинак словеначког тима у досадашњем делу сезоне прокоментарисао тренер Звезде, Дејан Радоњић:

Олимпија је клуб са великом традицијом. Ове сезоне су, услед слабијег старта који је углавном био проузрокован повредама, дошли у ситуацију да не буду на оном месту на табели које заслужују. Сигуран сам да ће на крају првенства бити у бољој позицији него што су сада јер имају капацитет за то. Имали су изузетно квалитетно издање у Еврокупу, где су у јакој групи завршили на првој позицији. То нам говори да се ради о екипи која има потенцијал, искуство и довољно квалитета да на крају заврши АБА лигу на тај начин да испуне своја очекивања са почетка сезоне – истакао је Радоњић, пре него што је прокоментарисао стање у тиму Црвене звезде Телеком:

Имали смо тежак пут из Русије и кроз тренинге смо водили рачуна о опоравку. Већ данас можемо да сматрамо да неће бити проблема за меч са Олимпијом, што је добро пошто је неколико играча имало прехладу пред утакмицу са Нижњим. Очекујемо подршку навијача која нам је у овом тренутку потребна како бисмо одиграли много квалитетнији меч у односу на два претходна, посебно у фази одбране – изјавио је тренер црвено-белих који је рекао да пред његовом екипом увек стоји императив победе:

Он је увек пристуан. Јасно је да морамо да играмо боље него против крагујевачког Радничког и Нижњег Новгорода. У нашем тиму се не размишља другачије ни када су у питању дуели на страни, ни дуели код куће – истакао је Дејан Радоњић, пре него што је прокоментарисао ситуацију око Блејка Шилба:

У процесу смо проналажења играча који ће надоместити његов одлазак. Надам се да ћемо одреаговати најбоље у односу на оно што нам тржиште нуди. Позиција у којој се налазимо није идеална. Покушаћемо да пронађемо играча са каракактеристикама које ће нам дати квалитет и у овом тренутку и у перспективи за дуеле који нас тек очекују. Шилб тренутно није са екипом, очекујем да се пронађе решење оптимално за све. Притиснути смо роком да се пронађе играч до 29-ог јануара, како бисмо могли да га регистровати за такмичење у Еврокупу. Свесни смо ситуације – закључио је Радоњић.

Са првотимцима црвено-белих од недавно тренирају двојица талентованих јуниора. Војислав Стојановић и Стефан Лазаревић  су и регистровани за такмичење у АБА лиги, па ће један од њих двојице бити у саставу за дуел са Љубљанчанима.

Да подсетимо, карте за утакмицу са словеначким тимом се већ могу купити на свим продајним местима Евентима, а на дан утакмице продаваће се на благајни хале Пионир од 15 часова, па све до почетка меча. Цене улазница износе 300 динара за трибине, 600 за партер, 1000 за плаву и белу ложу, а 1500 за ложу.

Претходни текстЧемпион брине о Марјановићу
Следећи текстЦрвено-беле без милости