Пораз црвено-белих на старту припрема

31

Фудбалери Црвене звезде поражени су у првој контролној утакмици минималним резултатом од екипе Слоге из Петровца на Млави. Тренер Славиша Стојановић шансу је указао 22 играча, односно двема поставама које су играле по полувреме.

Током читавог меча црвено-бели су имали иницијативу и стварали прилике, међутим, у завршници акција првотимци клуба из Љутице Богдана, пре свих Абиола Дауда нису имали довољно концентрације. Први прилику имао је Милуновић, затим и Михајловић, међутим нису успели да затресу мрежу противника. Добру партију приказао је и Нејц Печник који је добро комбиновао по десној страни са Милијашем. На одмор се ипак отишло почетним резултатом, највише захваљујући голману гостију који је успео да заустави ударце Нигеријца у три наврата.

У наставку траку је од Ненада Милијаша преузео Дарко Лазовић који се појавио тачно осам месеци након повреде у дербију. Приказана игра рођеног Чачанина свакако може да радује све навијаче Црвене звезде. Звездина „осмица“ у препознатљивом стилу пробијала је по страни, упућивала употрбљиве лопте, комбиновала са Петковићем и дефинитивно потврдила да ће у наставку сезоне бити велико појачање у тиму Славише Стојановића. Најбољу прилику у наставку пропустио је Ожеговић који је уклизао на повратну лопту Оњила, али је погодио стативу. Кључни тренутак сусрета збио се у 70. минуту када је голман Весић лоше одреаговао на повратну лопту Арауха што је искористио Мисимовић и затресао мрежу. Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба није био задовољан резултатом.

– Резултат је увек битан. Имали смо доста прилика за погодак, али нисмо успели да их реализујемо. Поред резултата, најважније је било да се уверимо у каквом је физичком стању екипа. За претходних осам дана успели смо да одрадимо све што смо планирали. У понедељак путујемо у Словенију на први део припрема и настављамо са жестоким радом – рекао је Славиша Стојановић који је посебно истакао добру игру повратника Дарка Лазовића.

Такође због ситнијих повреда, умора, односно прехладе меч са Слогом пропустили су Ракић, Нинковић, Мрђа, Бајковић и Савићевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СЛОГА 0:1
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: Утакмица играна без присуства публике. Судије: Главни: Јован Шегрт, помоћници: Влада Шегрт и Мишкољин Милош.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Лазић, Мијаиловић, Крнета, Дауда, Милијаш, Печник, Милуновић, Мартиновић, Михајловић, Јокић.
Резерве: Весић, Петковић, Ненадић, Лазовић, Ожеговић, Араухо, Ђуричковић, Гогић, Омега, Ковачевић, Оњило.
СЛОГА: Милиновић, Поповић, Стевић, Радовановић, Станисављевић, Стојановић, Мишић, Ђорђевић, Апија, Планић, Атанасијевић.
Резерве: Руменић, Стојаковић, Ђорђевић, Лепојевић, Мелвин, Зорица, Ракићевић, Мисимовић, Чукић, Денић, Митић, Дојчиновић.

Претходни текстЧемпион брине о Марјановићу
Следећи текстЦрвено-беле без милости