Не претимо, али се и не бојимо

54

Кошаркаши Црвене звезде Телеком рано јутрос отпутовали су у Немачку где их у среду 9. јануара од 19 сати и 30 минута очекује меч првог кола ЛАСТ 16 фазе Еврокупа уз директан пренос на телевизији Б92. Црвено-бели су успешно стартовали у 2013. години, пошто су на гостовању у Љубљани савладали Олимпију и тако уписали четврту узастопну победу у АБА лиги. Победнички низ црвено-бели покушаће да наставе и у Улму:

Имали смо добар резултат у првом делу такмичења, то је свакако охрабрујуће, а имало је леп одјек у јавности и међу навијачима и чинило нас је срећним – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић:

Ипак, у новој фази такмичења сви тимови крећу из почетка, све оно што је било пре тога пада у воду, а сваки од тимова види своју шансу да избори пролазак у четвртфинале. Улм је наш први противник који можда нема тако звучно име као Галатасарај или Уникс, али је врло озбиљна екипа која већ две године у Немачкој показује континуитет у раду и резултатима. То је тим који је већ три, четири године на окупу са истим тренером, а управо та њихова дуготрајност им је омогућила константно напредовање. Зато и није случајно што су играли квалификације за Евролигу. Можда немају изграђено име у европским оквирима, али су свакако клуб који са пуним правом гаји амбиције за пласман у четвртфинале Еврокупа – нагласио је Вукоичић.

Према систему такмичења по две првопласиране екипе из преостале четири групе у ЛАСТ 16 фази избориће учешће у четвртфиналу:

Прва утакмица у сваком такмичењу носи специфичну тежину и велику важност. Улм је у предности јер је домаћин, али за нас је ово прилика да већ на почетку другог круга направимо брејк и тако одмах истакнемо кандидатуру за висок пласман. Ипак, не бих давао велика обећања, мислим да не бисмо смели да претимо, али морам да нагласим и да се не бојимо.

Вукоичић је бираним речима говорио о наредном противнику кога изузетно цени:

Екипа Улма представља комбинацију немачких и америчких играча који су се адаптирали на европску кошарку, али су задржали доста примеса америчке игре. Играју врло агресивно у нападу, са много шутева у раној фази. Просечно имају преко 70 шутева што је јако много, имају доста слободе и креације, а то им је примарно и у селекцији. У одбрани доста комбинују, умеју да одиграју агресивно преко целог терена, али и неке типове зонске одбране. Лидер тима је Џон Брајант, водећи стрелац и скакач немачког првенства што није нимало лако и зато он заслужује посебан респект.

Тријумф у Љубљани додатно је поправио атмосферу у екипи и улио још преко потребног самопоуздања:

Свака победа увек прија, то је нешто што нам олакшава наставак такмичења. Ипак, то не значи да ће бити било каквог опуштања. Напротив, то само повећава мотивацију код играча. Зато очекујем да ће борбеност и концетрацији у дуелу са Улмом бити на нивоу, јер у систему такмичења од само шест утакмица свака победа и пораз имају повећану вредност – закључио је Вукоичић.

У другом мечу Л групе ЛАСТ 16 фазе Еврокупа Галатасарај у Истанбулу дочекује екипу Уникса.

Претходни текстЗвезда без Траореа
Следећи текстЈанковић извршио прозивку, сутра тестирања