Сутра у Пиониру са Радничким

40

Кошаркаши  Црвене звезде  играће сутра меч 13.кола АБА лиге  против  Радничког  из  Крагујевца. Утакмица  се  игра у хали  Пионир, са почетком  у  19 часова.  Ова утакмица долази после  два узастопна пораза, од подгоричке Будућности и  шпанског  Кахасола.

Управо из тих разлога, тренер  црвено-белих  Влада  Вукоичић је хтео  посебно да  истакне  значај ове утакмице.
Ово је врло важан меч за нас, као и врло важна серија мечева пред паузу. Ово је недеља расплета и за нас и за друге тимове. После ове три утакмице издвојиће се група тимова која може да рачуна на највиши пласман у наставку сезоне. Наше једино размишљање и једина опција је позитивна – да добијемо сва три меча код куће и тиме потврдимо досадашњи резултат. Тиме бисмо показали да смо тим који треба да остане у горњем делу табеле – поручио је Влада Вукоичић и наставио са анализом наредног Звездиног противника:
Раднички је после лошег старта кренуо са серијом добрих игара. Они су тим који се формира кроз лигу и форма им расте из недељу у недељу. То је противник који је изванредно попуњен на свим позицијама, с  обзиром да имају по два добра играча на сваком месту у тиму. Тренер Николић, којег сматрам за једног од најбољих у лиги, ради изванредан посао. Има играче који могу да играју различите типове кошарке. Оно што их издваја је добра офанзивна игра, они су тим који је најефикаснији у лиги. Екипа су која даје највише тројки, то је једна од главних карактеристика њихове игре. Што се тиче одбране, они нису у јавности оцењени као тим који је претерано добар у дефанзиви. Међутим, искуство из напада изузетно користе у одбрани и умеју да одлично играју и овај сегмент игре. Претендују на сам врх и то је оно што нас обавезује да дамо максимум и одиграмо боље него што смо одиграли претходне две утакмице. Морамо да направимо добру увертиру за утакмице против Сплита и Задра – констатовао је тренер црвено-белих.

Претходни текстУговор за Добрића
Следећи текстБолан пораз од ПКБ-а