Ракочевић срушио Раднички

74

Кошаркаши Црвене звезде у дербију 13. кола АБА лиге надиграли су екипу Радничког  резултатом 87:73 (21:27,21:19,24:13,21:14). Изабраници Владе Вукојичића одиграли су сјајно друго полувреме и више него заслужено стигли до вредног тријумфа.

Пред око 4000 навијача у лепој атмосфери дворане „Пионир“ виђена је занимљива кошаркашка предства. Веч у уводним минутима сусрета обе екипе приказале су потпуно другачији стил игре. Различита филозофија и схватање игре под обручима  оба тренера долазила је до изражаја. Раднички је нападе завршавао у раној фази, определио се за брзе шутеве за три поена, без неког  претерано великог размишљања. Са друге стране наш тим трудио се да организованим акцијама обезбеди што бољу позицију за постизање кошева.  Неколико дискутабилних судијских одлука, Звезду је брзо одвело у бонус и омогућило гостима да са линије слободних бацања лако поентирају. Уз добар проценат шута, Раднички је успео да  сткене солидну предност која је у једном тренутку износила и 12 поена разлике. Већ у другој четвртити наш тим  кренуо је  много боље. Мотивисаном игром у одбрани црвено-бели стигли су  до само једног поена минуса. Тројка Стивена Марковића у последњим секундама првог полувремена омогућила је екипи тренера Николића да на паузу оде са плусом од четири поена.

У наставку меча, наш тим је изгледао сјајно. Звезда је већ на самом старту наставка успела да потпуно преокрене резултат и то најјачим оружјем ривала. Шутем са дистанце, пре свега ван линије 6. 75.Тројке су се низале као на траци. Погађали су Нелсон, Скот, Савовић. А онда на сцену ступа Игор Ракочевић. Бивши репрезентативац Србије, одиграо је капитенски. Сјајним потезима, продорима и шутевима ван линије 6.75 потпуно је „разбио“ Крагујевчане. Ракочевић је меч завршио са чак 20 убачених поена. Раднички од овог ударца није могао да се опорави, па је наша екипа рутниски дуел привела крају. Поред већ поменутог Ракочевића, солидан је био и Борис Савовић са 14 постигнутих кошева. Госте је са друге стране предводио расположени Тајрико Вајт са 18 убачених поена.
На нешто мање од минут до краја сусрета, тренер Вукојичић из игре је извео Игора Ракочевића. То је био прави миг за навијаче. Истог секунда присталице црвено-белих поскакале су  ноге и у знак захвалности за добру партију, капитен је на клупу испраћен дугим овацијама. 
После два везана пораза (Јадран и ЕК), наш тим вратио се на победнички колосек. Поред самог тријумфа треба истаћи да је убедљива победа битна и због кош разлике у евентуалном „кругу“ са Радничким.   

Црвена звезда ДИВА – Раднички 87:73 (21:27, 21:19, 24:13, 21:14)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 4000. Судије: Дозаи, Херцег, Радојковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Цветковић 2, Браун 8, 6ск, Суботић, Ракочевић 20, 6ас, Митровић, Лазић 2, Симоновић 5, Савовић 14, 12ск, Катић 10, Радивојевић 5, Нелсон 8, 4ас, Скот 13, 4ск. Тренер: Влада Вукоичић
РАДНИЧКИ: Миљеновић, Синовец 5, Ћапин 16, Марковић 10, 4ас, Еменинг 9, Варда 10, Бирчевић, Борисов, Крстовић 5, Мијатовић, Вајт 18, 8ск, Вортингтон. Тренер: Мирослав Николић.

Претходни текстЈасна златна на „Трофеју Београда“
Следећи текстЗвезда освојила треће место