Јасна златна на „Трофеју Београда“

45

„Звездашица“ Јасна Шекарић је забележила највреднији резултат на „Трофеју Београда“, првог дана 37. „Интернационалног првенства Београда“ у Хали спортова  у Новом Београду од 390 кругова ваздушним пиштољем (по серијама 97, 98, 99, 96). 

Да је било екипног такмичења, наша репрезентација овим оружјем у којој су  Бобана Величковић (Бор 030) са 387 кругова и Зорана Аруновић (Црвена звезда) са 384 круга са укупно 1.161 кругом би изједначила екипни светски рекорд који држе Рускиње и Кинескиње!

Укупно, српски стрелци су освојили шест медаља – по две златне, сребрне и бронзане.

Била сам опуштена, јер сам у фази  рада на усавршавању неких нових елемената технике, тако да ми је резултат био у другом плану. Трудила сам се да тактички и технички сваки метак „одрадим“ како треба и дошао је и сјајан резултат. Ове године сам имала најбољи учинак 387 кругова а, искрено, не памтим, заиста када сам последњи пут „убила“ 390 кругова –рекла је Јасна Шекарић која је примила пре подне и „Специјално признање“ Спортског савеза Србије за допринос српском спорту.

Зорана Аруновић  је морала последњом дијаболом да “убије“ десетку да би освојила бронзу.

Решила сам да „одрадим“ хитац по свим правилима, трудила сам са да све буде најбоље. Кад оно – деветка, електронски мерено 9,8. Толико о мом најбољем хицу – рекла је Аруновићева која је дошла болесна са припрема у Кувајту.

 „Интернационално првенство Бeограда“ организовао је Стрељачки сaвeз Бeограда под покрoвитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда. Трофеје су уручили Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину Београда и Миле Ђапић председник Стрељачког савеза Београда. Учествује око 250 стерлаца из 12 земаља.

Претходни текстПризнања легендама Звезде
Следећи текстРакочевић срушио Раднички