Пораз у Морачи

45

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да наставе низ од 11 победа. Црвено – бели су поражени од екипе Будућности из Подгорице резултатом 72:63.

Изабраници Владе Вукојичића добро су оотворили утакмицу и већ на старту имали благу предност од 4 поена. Подгоричани су након тога направили серију 11-2 и преузели игру у првој деоници. Најблиставија тачка у тиму из Подгорице на старту је био Џералд Ли који је забележио неколико скокова и лаких поена. Скок игра наших кошаркаша колико – толико је побољшана уласком Савовића, али је прва четвртина ипак припала Подгоричанима.

Почетак друге четвртине прошао је у потпуној доминацији домаћина. Кошаркаши Будућности играли су агресивније и користили украдене лопте. Уласком Мајкла Скота црвено – бели су успели да се врате колико – толико у меч. Тренер нашег тима Влада Вукојичић покушавао је да освежи игру изменама, али ни то није уродило плодом. Екипа Будућности деловала је самоуверено и серијом од  9-0 направила разлику пред одлазак на одмор. Резултат је износио 38:26. Почетком другог полувремена екипа са Малог Калемегдана заиграла је нешто боље. Посебно су се истакли Ракочевић и Савовић, али је са друге стране Џералд Ли био незаустављив.

У једном тренутку разлика је била чак 22 поена. У последњој деоници дошло је до благог опуштања домаћих кошаркаша, што су црвено – бели успели да искористе са пар брзих поена да ублаже пораз. Невероватан меч за Џералда Лија који је успео да убаци 22 поена за само 21 минут проведен на паркету. У нашем тиму поново је најбољи био Игор Ракочевић са 18 поена, док је Борис Савовић успео да убаци 12 поена и 10 скокова.

Претходни текстАктуелна дешавања у Црвеној звезди
Следећи текстЦрвено – беле забележиле нову победу