Актуелна дешавања у Црвеној звезди

47

Бурна дешавања су пратила Црвену  звезду, фудбалски клуб, у претходном периоду. Најпре је Владан Лукић поднео оставку на месту председника клуба, затим је оформљена радна група, чији је циљ да стабилизује стање у клубу, који тренутно нема управу.

После тога Александар Јанковић је поднео оставку на месту тренера. Ситуација коначно почиње да се решава, први корак ка томе је учињен  данас  када је одржана седница Комисије за стабилизацију и консолидацију и УО, на којој је одлучено да се распишу избори. Одлучено је да Александар Јанковић остане шеф струке црвено-белих.
Тренутна дешавања у клубу је коментарисао и потпредседник Управног одбора Александар Антић.
На данашњој седници смо донели одлуку да се распишу избори, који ће се одржати 17. и  18 децембра. Избори ће бити непосредни, трајаће два дана и одржаће се на Маракани. Они који нису у могућности да дођу на наш стадион, моћи ће да гласају електронским путем. Око 7.600 чланова ће моћи да гласа и они ће изабрати председника клуба. На седници смо се сви сложили да наш  кандидад  буде легенда клуба Драган Џајић. Он је човек који својом појавом свуда изазива респект, улива поверење свим звездашима  и као такав испуњава све услове које би требало да има председник великог клуба попут Црвене звезде. Након тога ће се изабрати остали чланови управе клуба, спортски директор, генерални секретар …-завршио је Антић.
Легенда клуба и кандидат за место председника Црвене звезде,  Драган Џајић изнео је своје ставове о актуелностима у клубу.
У јавности је испало да је питање тренера највећи проблем, а заправо има много већих проблема, то сви знамо. Десила се одређена ситуација са тренером, а он нам је образложио да је то урадио да би мотивисао играче пред утакмицу последњег кола. Истакао бих да је тренер Јанковић одувек имао подршку радне групе и мене. Сада када је одлучемо да остаје на својој функцији, он ће у договору са нама, одлучивати о спортским питањима у клубу.
На питања везана  за прелазни рок, Џајић није желео да одговара, док не прођу избори.
У протеклих неколико година, док нисам  био у клубу, у новинама сам пред и за време самог прелазног рока читао разне спекулације о појачањима. Морам да признам да ми се то уопште није допало. У последњих пар сезона су долазили по пет, шест  нових играча, од којих већина није била достојна клуба. Не кажем да не може да се погреши код довођења играча у клуб, јер има оних који пружају добре партије у свом клубу и када пређу у Црвену звезду, једноставно се не снађу…. Али такве ситуације треба свести на минимум.
Што се тиче планова и амбиција за други део  сезоне, они су у  реалним оквирима.
За све љубитеље Црвене звезде и спорта уопште, резултати су битни. Да смо пред почетком сезоне, ја бих вам рекао да нам је циљ прво место на табели, али треба узети у обзир у ком тренутку долазимо у клуб. Водим се тим да Црвена звезда мора да освоји национално првенство, ма какво оно било. Она мора да има  тим, достојан освајања титуле– закључио је Драган Џајић, кандидат за председника  фудбалског клуба Црвена звезда.
Шеф стручног штаба,  Александар  Јанковић је задовољан решењем ситуације у клубу.
Морам да изразим захвалност за  подршку, коју сам добио од радне групе. Сама чињеница да сада разговарамо о овим дешавањима значи да смо окренути ка будућности клуба. Сви имамо обавезу да будемо бољи на пролеће. Наше окупљање је деветог јануара, када почињемо да радимо на  свом побољшању– закључио је тренер Црвене звезде  Јанковић.
Небојша Човић, који је у радној групи задужен за финансијска питања говорио је о стању у  свом сектору.
Рачун клуба је у блокади, али и поред тога ми морамо да нађемо решење. Није решење  да се продају сви играчи, морамо пронаћи други начин. Ситуација није лака, дуг је нешто виши од 45 милиона евра. Ако све те чињенице узмемо у обзир, није коректно давати велика обећања, јер нико од нас нема чаробан штапић, да реши ситуацију– закључио је Небојша Човић, члан радне групе.

Претходни текстПогон Звезде и на кошутњаку
Следећи текстПораз у Морачи