Гостовање подгоричкој Будућности

42

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА настављају  са гостовањима. Након пете победе коју су забележили у Еврокупу, против француског Орлеана кошаркаши нашег клуба већ у петак крећу за Подгорицу где их очекује меч против Будућности. Утакмица је на програму у суботу, 8. децембра од  19 часова.

За Црвену звезду Будућност је одувек била незгодан  противник. Ако се то узме у обзир онда не треба да чуди што је наш клуб у Морачи последњи пут славио у сезони 2003/04. Ипак, сада се може очекивати другачији сценарио.  Црвено-бели су ове сезоне доживели ренесансу, забележили су  једанаест узастопних победа, изборили пласман у другу рунду Еврокупа и пуни самопоуздања крећу ка главном граду Црне Горе.
То је потврдио и крилни-центар црвено-белих Борис Савовић.

Свесни смо тежине и важности утакмице. Знамо шта нас чека и знамо да је јако тешко победити Будућност на њеном терену. Зато ћемо сви до једног пружити максимум и трудићемо се да забележимо још једну победу. То ћемо моћи да остваримао само ако будемо играли веома чврсто и агресивно, а борбеност буде на нивоу из претходних мечева – почео је причу Борис Савовић.

Својевремено је Савовић био првотимац Будућности и зато одлично познаје по ком принципу функционише тим из Подгорице:

Тренер Дејан Радоњић увек се труди да формира екипу која може дуго да игра заједно. И ове сезоне Будућност има доста младу екипу са неколико искуснијих играча као што је Чедомир Витковац који игра у врло доброј форми. У прошлом мечу са Билбаом играли су на једну лопту што је довољан показатељ њиховог квалитет. Такође, занемарљив фактор свакако неће бити ни публика, јер је атмосфера у Морачи одлична.

На питање да ли чињеница да осам година Звезда није победила у Подгорицу ствара додатно оптерећење Савовић је рекао:

Нема притисак. Истина је да Звезда дуго није славила у Подгорици, али за нас то представља додатни мотив. Свака утакмица за носи посебну драж, има специфичну тежину. Свесни смо шта евенуталном победом добијамао и жељни смо да докажемо да то можемо да урадимо. Основа за то имамо, јер смо у доброј форми, атмосфера у екипи је изванредна, дишемо као један и то ћемо покушати да искористимо – закључио је Савовић

Претходни текстЗакса Кеђержин надиграо црвено-беле
Следећи текстПогон Звезде и на кошутњаку