Спремни смо за Орлеан

32

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА отпутовали су у Француску, где их очекује меч  против Орлеана. Утакмица, која  се игра у  оквиру петог кола Еврокупа, групе  Х, на програму је  у среду, од 20 часова и тридесет минута. Црвено-бели ће тренирати у  уторак, од  20 часова, а лакши шутерски тренинг имаће и на дан меча, од  12 часова.

Наш клуб је,  захваљујући сјајним играма,  у прва четири кола имао максималан учинак и на тај начин већ обезбедио пролазак у другу рунду Еврокупа. Упркос  томе, ова утакмица има такмичарски значај јер би победа у овом мечу  значила прво место у групи Х, за Београђане.

Немамо притисак у смислу да нам од ове утакмице зависи наставак такмичења, тако да екипа не размишља о евентуалном негативном исходу и какве би све то последице могло да има. То је мора се признати велико олакшање. Ипак, морам да нагласим да ми не помишљамо на пораз, а чињеница да немамо императив победе нас ставља у бољу позицију. Кад смо већ добро одиграли претходне четири утакмице, желимо да учинимо све да и у Француској пружимо добру партију и упишемо још један тријумф – објаснио је психолошки моменат пред гостовање Орлеану тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић.

Са друге стране за  Орлеан  дуел са Црвеном звездом има много већи значај, јер само у случају победе остаје у трци за место које води у другу рунду Еврокупа:

Француска лига је поприлична изједначена, а једна од одлика те лиге је да екипе доста осцилирају. Орлеан није драстично променио форму и резултате у односу на наш претходни меч. И даље су у доњем делу табеле. Међутим, имали су мањих промена у екипи јер су довели једно појачање у лику Криса Хила. Не знамо да ли Орлеан има врућ домаћи терен, какав је атмосфера у дворани и да ли је публика активна, да ли је тешко за игру, али знам да ће играчи Орлеана учинити све да победе, јер они немају права на грешку. Дакле, они имају своје мотиве, као што и ми имамо наше.

Стручни штаб Звезде детаљно простудирао игру Орлеана тако да непознаница не би требало да буде:

Они су типични представник француска кошаркашке школе. То је тип игре у којој су носиоци тамнопути амерички интернационалци, са много трчања. Увек су активни у скоку, наглашена им је игра у транзициј, избегавају позициону игру и тражење неких компликованих решења. Уколико се уђе у њихов ритам могу да буду јако неугодни. Међутим, ми смо успели да им парирамо у првом мечу па се надам да ћемо бити успешни и овог пута – објаснио је Вукоичић.

Звезда је у серији од 10 узастопних победа, екипа је пуна самопуздања, а стратег црвено-белих осврнуо се мало и на серију одличних резултата:

Кад подвучемо црту нема разлога да не будемо незадовољни. Неким утакмицама смо можда мање задовољни како смо одиграли, али оно што ми хоћемо да поставимо као стандард су неке ствари у одбрани које желимо да буду константа. Што се напада тиче, увек тежимо лаганим поенима из транзиције, а да у позиционој игри бирамо најквалитетнија решења према нашој постави на терену и користимо ствари у којима смо јачи од противника. Све то још не функционише савршено, али није ни лоше. Ја желим да то увек буде на вишем нивоу, на томе напорно радимо на тренинзима и генерално могу бити задовољан како растемо као тим – закључио је Вукоичић.

Претходни текстЦрвено бели против Пољака
Следећи текстПротив Орлеана, уз директан пренос