Широки десети у низу црвено-белих

48

Велики број симпатизера црвено-белих дошао је у београдски храм кошарке да поздрави своје љубимце. Код играча Звезде видан је био умор после серије сјајних резултата, али су великом борбеношћу успели да га преброде и тако дођу до десете узастопне победе.

Тренер Влада Вукоичић указивао је да Широки није екипа за потцењивање што су они и показали. Планинић и Шутало убацили су чак 40 поена гостију, али то није било довољно да надјачају тимски дух црвено-белих. Изабраници тренера Вукоичића поново су доминирали у скоку (34:26), а меч су завршили и са чак 16 асистенција.
Обе екипе су у меч ушле помало успавано па је после четири минута игре на семафору стајало само 4:4. Живост у сусрет унео је Мајкл Скот атрактивним закуцавањем након чега је Звезда заиграла много боље и предност је брзо износила седам разлике (20:13).
Одбрана изабраника Владе Вукоичића је била на веома високом нивоу. Широки је тешко решавао зонски пресинг домаћина и то је црвено-белима доносило доста лаких поена. После сјајног продора Александра Цветковића у 14. минуту игре предност Звезде је износила највећих 29:15.
Међутим, Уследио је велики пад у игри црвено-белих што су гости преко свог најбољег играча, Дарка Планинића (14 поена у првом полувремену), искористили и направили серију 15:4 па су изабраници тренера Вукоичића на велики одмор отишли са свега три поена предности (33:30).

Широки је друго полувреме отворио са две тројке и тако наговестио да црвено-бели неће имати лак посао у овом мечу. Борбеност у редовима Звезде није изостала, капитен Ракочевић је давао пример саиграчима бацањем у публику, Суботић је био на свакој лопти али у нападу лопта никако није хтела кроз обруч. У шестом минуту наставка Демаркус Нелсон је одиграо сјајну одбрану, након које је уследило атрактивно закуцавање плејмекера Звезде за 45:40. Сјајан потез Нелсона пропраћен је одушевљењем великог броја навијача на чијим крилима су црвено-бели наставили да повећавају предност, па је у последњем минуту треће деонице на семофору стајало 52:42.
У последњем периоду Звезда је рутински одржавала предност. Четири минута пре краја сусрета Мајкл Скот је погодио тројку за плус 14 (65:51) и повратка за госте није било.
Изабранике Владе Вукоичића у среду очекује гостовање француском Орлеану са почетком од 20.30. Црвено-бели су победом на тешком гостовању Динамо Сасарију већ обезбедили пласман у наредну рунду Еврокупа.

Црвена звезда ДИВА – Широки 69:57 (20:15, 13:15, 19:14, 17:13)
Црвена звезда ДИВА: Цветковић 2, Браун 12(5ск), Суботић 9, Ракочевић 2, Митровић, Лазић 3, Симоновић, Савовић 11(6ск), Катић 7, Радивојевић 7, Нелсон 6(5ск), Скот 10 (6ск)
Широки: Шутало 15, Бабић, Планинић 22(9ск), Рамљак 2, Нелетилић 8, Блиновац, Першић 5, Бошњак, Шакић, Бараћ, Враговић, Рикић 2.

Претходни текстЗвезда лако са Визуром
Следећи текстАруновићева уз рукометашице