Нова победа у Еврокупу

25

Кошаркаши Црвене звезде победили су италијански Динамо Сасари у 3 колу Евролиге. Пред препуном халом „Пионир“, црвено – бели су тријумфовали резултатом 116:104.

Почетком прве четвртине, оба тима су приредила фантастичан спектакл, који је настављен у даљем току утакмице. Прштало је на обе стране. Изабраници Владе Вукојичића постигли  31 поен у првој четвртини, док је Динамо Сасари пратио предност ривала, али је био у заостатку од  једног поена. Капитен црвено – белих Ракочевић одлично је одиграо утакмицу и постигао 28 поена. Велики проблем био је зауставити одличне шутере за три поена које има у редовима тим из Италије.Тортон је користио сваки тренутак када се нашао сам, и успео да постигне 33 поена на утакмици. До полувремена, екипа Сасарија је направила неколико грешака, које су наши кошаркаши умели да искористе на прави начин. У тим тренутцима, под кошем се одлично сналазио Елтон Браун, који је погађао и одлично играо у одбрани. На паузу се отишло резултатом 57:54.

Почетак друге половине протекао је у доминацији нашег тима. Са трибина је стизала подршка навијача, коју су црвено – бели успели да искористе на најбољи начин. Тортон је неколико пута погађао за три поена, али је одбрана успевала колико – толико да блокира љегове шутеве. Уласком са клуп истакао се Лазић који је спутавао Тортона  да настави низ из првог полувремена.

Играчи су „летели“  на паркету. Када је Динамо Сасари изгледао погубљено, Игор Ракочевић постигао је доста битних поена, и Звезда се ближила троцифреном учинку на мечу. Тачку на победу нашег тима над  Динамо Сасаријем, својом другом тројком на утакмици ставио је Борис Савовић.

Црвена звезда ДИВА – Динамо Сасари 116:104 (31:33, 26:21, 33:24, 26:26)
Црвена звезда ДИВА: Цветковић 9, Браун 22 (7ск), Суботић 11 (7ск), Ракочевић 28 (7ас), Митровић, Лазић 6, Симоновић 4, Савовић 6, Катић 11, Радивојевић 2, Нелсон 10 (6ас), Скот 7
Динамо Сасари: Бинети, Лагуци, Девеки, Тортон 33, Игнерски 17 (6ск), Т. Динер 13 (15ас), Саћети 5, Д. Динер 14, Вануцо, Пинтон 3, Дилиегро, Изли 19 (6ск)

Претходни текстШок на Маракани
Следећи текстЈанковић: Победом бисмо залечили ране