Звезда славила у продужецима

22

Након сјајног старта у Х групи Еврокупа против Орлеана у препуном Пиониру, стигла је и друга победа на тешком гостовању у Севиљи. И то после велике драме.

Звезда је имала готово добијен меч и предност од 16 поена на седам минута до краја утакмице, али је уследио велики пад концентрације и бројни пропусти у одбрани (чак 38 поена Кахасола у четвртом периоду) па је утакмица ушла у продужетке. Црвено-беле педводио је капитен Ракочевић са 25 поена, а у стопу су га пратили Рашко Катић са 16 (7 скокова) и Демаркус Нелсон који је додао 15 кошева (5 ас, 4 ск и 3 ул). Код Кахасола истакао се Езбури са 26 поена и перспективни организатор игре Саторански са 21 поеном.

Иако је Звезда имала доста осцилација, у регуларном елу од готовог направила вересију, кизабраници тренера Влада Вукоичића показали су карактер, огромну жељу за победом и апсолутмо залужено су уписали пети узастопни тријумф.

Црвено-бели су ушли прилично нервозно у меч. Ређале су се грешке, исхитрени шутеви, а у тим моментима изостала је и контрола скока која је донела Звезди успех у претходна четири меча. Лоша организација напада кулминирала је у другој деоници када изабраници Владе Вукоичића нису успели да постигну кош из игре пуних пет минута. То су знали да искористе играчи Кахасола, па је предност на три минута до великог одмора износила +9 (30:21). Тренер Вукоичић је био приморан да пресече серију домаћина тајмаутом и након тога као да је потпуно друга екипа Звезде изашла на терен. Капитен Ракочевић постигао је тројку, а надовезали су се редом Нелсон, Катић, Скот па опет Катић и пред велики одмор на семафору је стајало 30:33 за црвено-беле.

Где су стали играчи Звезде на полувремену, наставили су у другом. Ниво агресивности у одбрани је додатно порастао, а грешке у одбрани су сведене на минимум. Ракочевић је погодио нове две тројке, Катић је одржао још пар лекција под обручем, Скот је имао минијатуру од седам кошева и после поена Демаркуса Нелсона предност је износила убедљивих 17 поена разлике (40:57). Црвено-бели су рутински одржавали вођство до седам минута пре краја меча, али је онда уследио велики пад концентрације у екипи Владе Вукоичића. Вратила се несигурност у нападу са почетка меча и уз доста пропуста у одбрани омогућена је серија Кахасолу од 22:9 (77:80). У тим тренуцима одговорност је преузео Нелсон, али је тим из Севиље одговорио тројком. Мајкл Скот је постигао само једно бацање и на две секунде до краја Езбури је погодио још једну тројку, овог пута преко Савовића за продужетак.

На старту додатних пет минута игру црвено-белих карактерисала је нервоза које никако нису успевали да се ослободе. Ипак, хладну главу задржао је Демаркус Нелсон који је везао неколико поена, укључујући и погођено бацање након украдене лопте на 37 секунди до краја. Након тога ушло се у пенал завршницу, где су црвено-бели остали смирени. Борбени Бојан Суботић погодио је три од четири слободна бацања, а најбољи играч утакмице Ракочевић погодио је оба пенала и тиме ставио тачку на меч.

Црвена звезда ДИВА у мечу деветог кола АБА лиге у недељу са почетком од 19 часова дочекује Крку из Новог Места. Следећи меч у Еврокупу заказан је за среду (21.11) када у дворани Пионир црвено-бели дочекују Динамо Сасари од 19.15.

Кахасол Севиља – Црвена звезда ДИВА 93:95 (20:17, 10:16, 15:26, 38:24, 10:12)
Кахасол Севиља: Тепић 2, Тригуеро 2, Езбури 26 (6 ск), Бурјанаџе, Саторански 21 (5ск), Коралес 3, Балвин 2, Састре 8, Богдановић 15, Холанд 1, Дозиер 13
Црвена звезда ДИВА: Цветковић 3, Браун 5, Суботић 8 (8ск), Ракочевић 25, Митровић, Лазић, Симоновић, Савовић 4, Катић 16 (7 ск), Радивојевић 6, Нелсон 15 (5ас, 4ск, 3ул), Скот 13

Претходни текстКомпанија ДИВА и уз фудбалере
Следећи текстДинамо надиграо црвено-беле