Звезда прегазила Орлеан

38

Црвена звезда ДИВА стартовала је победом у Еврокупу. Изабраници Владе Вукојичића од првог до последњег судијског звиждука имали су потпуну контролу над утакмицом и заслужено славили. И „Делије“ су показале како се бодри  вољени тим, током целе утакмице нису штедели ни грла ни дланове и направили су сензационалну атмосферу.

Црвено–бели су сјајно отворили меч, па су после седам минута игре већ имали плус 12 (17:5). Томе је претходила серија од 11:0, коју је предводио Мајкл Скот. Најновије појачање Београђана је у том периоду нанизао седам кошева.
Французи су затим направили мини–серију од 6:0 коју је тројком прекинуо Вук Радивојевић.

Француски тим је у другој четвртини појачао игру, добро су се сналазили под кошем црвено-белих, што им је омогућило да полако „топе“ разлику, а почетком трећег периода озбиљно су запретили.
Тројком Кејлеба Грина пришли су на три разлике (40:43), али је то, ипак, било све од француске екипе. Након тога, Звезда је, понајвише захваљујући Игору Ракочевићу и Борису Савовићу, уз разиграног Скота, искористила грешке противника (серија неуспешних шутева из даљине) и поново се резултатски одлепила. До краја тог дела игре домаћини су отишли на безбедних 72:60.

У последњем кварталу наставили су да доминирају паркетом и повећавајући предност. Управо тада натерали су тренера Орлеана Филипа Ервеа на заиста необичан потез – да у једном минуту затражи два тајм-аута! Француском тиму, међутим, то није било од помоћи.
Последња деоница била је празник „за очи и душу“ навијача Звезде. Потпуно сломљене госте који нису одступали од свог стила игре, црвено-бели су кажњавали разноврсним нападима, чврстом одбраном и „затрпавањем коша“ у чему су предњачили Савовић, Ракочевић и Браун.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА – ОРЛЕАН 93:73 (21:13, 22:24, 29:23, 21:13)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 7.500. Судије: Могулкоч (Турска), Томов (Бугарска), Естерон (Израел).
Црвена звезда Дива: Цветковић, Браун 11, Суботић 7, Ракочевић 19, Митровић, Лазић, Симоновић, Савовић 18, Катић 9, Радивојевић 3, Нелсон 4, Скот 22. Тренер: Вукоичић.
Орлеан: Габси, Јанг 14, Б. Грин 11, Лебрун 5, Рапосо 4, Ејто, Пелин 10, Козан, К. Грин 17, Осби 9, Ејерс 3, Памба–Жил. Тренер: Ерве.

Претходни текстДодир шампиона у Осечини
Следећи текстЦрвено-бели усрећили Младеновчане