Црвено-бели усрећили Младеновчане

63

Акција Министарства омладине и спорта Републике Србије „Додир Лиге шампиона“ после посете одбојкашица Осечини, наставила се и јуче, када су одбојкаши Црвене звезде посетили Младеновац. Велики број деце одазвао се у Спортском центру Младеновац, који су од тренутка доласка црвено-белих па све до краја манифестације, неуморно јурили од једног до другог играча како би се сликали, добили њихове потписе на мајицама, рукама и паприићима.

Ако Митић и другари до сада нису знали шта је то бити успешан и познат спортиста, јуче у Младеновцу су осетили и сигурно да ће то памтити до краја живота, баш као и клинци и професори и наставници, који су се дружили са српским шампионима,
Промоција одбојке и Лиге шампиона су у још једној Општини, можемо слободно рећи, и више него успешно прошле. Првотимци Црвене звезде и локалног клуба Младеновац, иначе чалан Прве лиге, играли су се одбојке са дечацима који су тек начинили прве одбојкашке кораке, а затим су у помешаним саставима одиграли и једна ревијални сет. Победник није био битан, колико осмеси и аплаузи многобројне публике која их је посматрала. Сви су кућама отишли задовољни са обећањем да ће се опет срести на некој утакмици у елитном такмичењу или евентуално вцидети „преко мреже“ када многи дечаци буду стасали у велике одбојкаше.

Баш као и дан пре у Осечини, пре ревијалног дела правила о фер плеј игри прочитали су Милан Перић и Вук Милутиновић из Звезде односно Немања Лазаревић из ОК Младеновац. Присутне је поред Александра Боричића председника ОСС и Драгана Атанасова, помоћника министра МОС-а, поздравио и Горан Михајловић, председник ОК Младеновац:
Захвалио бих се Министарству омладине и спорт, као и Одбојкашком савезу Србије и одбојкашима Црвене звезде који су дошли у Младеновац како би промовисали спорт који је јако популаран у нашем месту. Такође захвалио бих се директорима свих школа који су омогућили да дечаци и девојчице дођу у великом броју како би присуствовали сјајној манифестацији, дружили се са нашим одбојкашима. Искрено се надам да ће макар неко од ове деце једног дана озбиљно заиграти овај спорт и можда обући дрес репрезентације на који ћемо сви бити поносни – рекао је Михајловић.
После ревијалног сета који, момци су дуго остали на терену како би испоштовали сву дечицу, а највише „посла“ око давања аутограма и сликања имали су капитен Михајло Митић, Филип Стоиловић, Лазар Копривица, док је већина девојчица желело да се слика са Максимом Буцуљевићем, Филипом Вујићем и Вуком Милутиновићем.

Један од организатора акције „Додир Лиге шанпиона“ је и Зоран Аврамовић, директор Маркетинга Црвена звезда:
Догађај „Додир Лиге шампиона“ у Осечини и Младеновцу је показатељ колики је значај добрих спортских радника и да је заиста могуће успоставити снажну и чврсту везу између Министарства омладине и спорт, Одбојкашког савеза Србије и локалне самоуправе. Пуне дворане у Осечини и Младеновцу су срећна, весела и расположена деца, а они су најбољи доказ да је могуће пренети део атмосфере великих утакмица и у мање градове, али да је потребно имати енергију и амбиције – каже Аврамовић и истиче да су одбојкаши и одбојкашице дивни спортски идоли и узори:
Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде су заиста били и у Осечини и у Младеновцу дочекани као праве спортске звезде и својим понашањем су то узвратили. Одбојка је такав спорт да се на овакав начин бори за своеј место у друштву.

Претходни текстЗвезда прегазила Орлеан
Следећи текстДерби без фаворита