Против Солонока на победу

30

У оквиру 7. кола регионалне АБА лиге кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Солонока. Без обзира што у овај сусрет тимови улазе са истим скором на табели, црвено-бели важе за апсолутне фаворите. После тријумфа на неугодном гостовању у Скопљу, изабраници тренера Вукојичића  спремни су да и против Мађара одиграју на високом нивоу и наставе победнички низ.

Тренер наше екипе, поштује Солонок али пре свега верује у квалитет својих играча.
– Први погледа на табелу не даје нам право да се опустимо. Име које носимо, домаћи терен и првотимци које имамо носе бреме фаворита. Ривал је веома неугодан, имају искусне играче који знају да играју кошарку. Добро знамо да су Бадер и Немет искусни и да за њих у овој игри нема тајни. Морамо да пружимо максимум, дамо све од себе и заслужимо победу. Домаћи терен је такође наш велики адут. Имали смо много проблема, тим је претрпео промене и потребно је време да се све коцкице сложе. Могу да рачунам на Брауна и Скота. Још увек не знам колики ће бити њихов допринос. Центар је имао тешко путовање, родила му се ћерка, емотивно је испражњен. Са друге стране Скот је у пуној играчкој форми, потпуно је „фит“ али се још увек није уклопио. Одиграли смо пријатељску утакмицу у циљу да се што боље упозна са саиграчима. Напредујемо из дуела у дуел и мислим да смо на добром путу– јасан је искусни стручњак.
Вукојичић се осврнуо и на наредно коло и сусрет са вечитим ривалом Партизаном.
– Ми не смемо ни једног ривала да потценимо. Солонок је озбиљан противник, и све мисли су усресређене на тај дуел. Партизан јесте велики изазов, али има још много до тог сусрета па још увек  нисмо припремали играче. Сигурно је да стручни штаб иде корак напред и да полако почиње да прави тактику за судар са вечитим ривалом. Оно што морам да поновим јесте  да је Солонок најбитнији у овом тренутку. Немамо позитиван биланс на табели и сваки меч има огроман значај.     

Претходни текстСпремни за Јагодину
Следећи текстЖреб одлучио ОФК Београд