Звезда дочекује лидера

39

Једини тим који није осетио горчину пораза у досадашњем току АБА лиге, Игокеа из Александровца, у петом колу регионалног такмичења гостује у Пиониру. Црвено-бели ће најпијатније изненађење и лидера Јадранске лиге дочекати у петак од 20 сати са жељом да Александровчанима нанесу први пораз.

Цене улазница за меч са Игокеом су непромењене. За трибине коштају 200, за партер 500 динара. За плаву и белу ложу неопходно је издвоњити 700, а за ВИП ложу 1000 динара.

Тренер црвено-белих Влада Вукоичић је истакао да на срећу нема повређених играча, да може да рачуна на све расположиве снаге и да неће бити измена у тиму у односу на меч са Цедевитом.

Ово је трећа везана утакмица против најбољих тимова лиге. Кренули смо са Олимпијом, наставили са Цедевитом, а сада чекамо Игокеу која једина не зна за пораз у АБА лиги. Ниједан тим против нас у Пиониру није фаворит, нити ће бити, али гледајући игре и резултат морамо рећи да имамо најтежег противника у овом тренутку и да смо најмањи  фаворит против њих у односу на остале екипе. После једне добре утакмице против Олимпије и после 3 добро одигране четвртине у Загребу наша игра иде на боље. Добро тренирамо, имамо добар приступ и такав рад ће дати резултате. Оно што нам не иде на руку је скор на табели због чега имамо велики притисак. Опет не смемо да изгубимо – почео је причу Вукоичић и потомсе осврнуо на нализу противника:

Ако се узме у обзир да Игокеа има скор 4-0, онда знамо да у Београд долази опуштенија, без морања и притиска победе. Зато ће наш посао ће бити још тежи. Карактеристике Игокее су нам познате. То је екипа која има у саставу седам играча старијих од 30 година, а и још неколико веома искусних играча. Од тих  играча сви су у игри, сви се ротирају и то њихово искуство представља велики квалитет и предност за њих. Друга карактеристика је да су они задржали чак седам играча из прошле сезоне, а сви они су имали прсечно двоцифрен учинак. То довољно говори о њиховом нападачком квалитету. Сви играчи који су им дошли су имали битне улоге у тимовима у којима су претходно играли. Кад се све ово узме у обзир, већина људи би помислила да се ради о тиму који је нападачки оријентисан, али ако се гледа њихова игра види се да су примили најмање поена у лиги – само 65 по утакмици. Постижу нормалан број поеан и имају квалитетну одбрану засновану на искуству. Они имају највише освојених лопти, највише асистенција и најмање изгубљених лопти у лиги. Њихов тренутни резултат је заслужен и реалан – истакао је Вукоичић и потом додао:

Овим не правимо изговоре, ово говорим јер морамо да будемо концентрисани. Морамо водити рачуна о сваком детаљу, не смемо имати падове од 10 минута као у прошлој утакмици. Квалитет и састав Игокее нам то неће опростити и неће нам дати прилику да се вадимо. Све ово узимамо у обзир, али знамо да ће бити лакше и боље за све нас ако дворана буде пуна наших навијача. Ми смо на првој утакмици имали сјајну подршку и цела атмосфера се пренела на играче. Енергија и мотивација су били високи, зато искориштавам ову прилику да позовем навијаче да нам помогну да победимо.

Упитан да прокоментарише учинак центара и америчких интернационалац у досадашњем току АБА лиге Вукоичић је рекао:

Имали смо две различите утакмице бар кад је учинак високих играча у питању. Имамо добру центарску линију за наш циљ. Свака промена тренера прави промене у захтевима за играче, доноси промене у тренингу и јако је тешко да сваки играч држи константу из меча у меч. Играли смо са два евролигашка тима, то нам је отежало посао и било је тешко очекивати да сви високи играчи буду перфектни. Свешћемо осцилације на најмању могућу меру. Што се тиче странаца, такви играчи треба да допринесу да тим буде много бољи. Они морају бити индивидуално одлични, иако немају услов колико би то требало да значи постигнутих поена. Са некима сам више, а са некима мање задовољан. Праг толеранције постоји, али он се смањује сваким даном. Ово наравно није претња играчима јер је свака креација тима заснована на неким идејама шта ће који играч да уради и пружи на терену. Од тога зависи његов статус. Исти је процес у питању и за стране и за домаће играће, иако се можда од страних више очекује – закључио је Вукоичић.

Претходни текстПрва победа у гостима
Следећи текстЦрвено-белима вечити дерби