Тријумф у дербију на почетку првенства

29

Џудисти Црвена звезде како су и обећали, тријумфом су почели учешће у најјачем домаћем клупском такмичењу Суперлиги Србије одржаном у Спортској дворани Шумице у Београду.

У мечу са Безбедношћу из Новог Сада црвено бели су славили са 8:2. Тријумфални низ трофејна екипа из Љутице Богдана наставила је и у вечитом дербију са екипом Партизана који је завршен 7:3 у корист црвено белих џудиста.
Одличан резултат управо онако како смо и планирали и најављивали. У првом колу смо као и увек применили наш систем  да полако, корак по корак идемо из меча у меч из победе у победу. Наравно да је меч са вечитим ривалом увек изазов више, али као што се види по резултату, наш квалитет и рад су и овога пута  превагнули. Сви момци су у потпуности испунили план за прво коло Суперлиге Србије на чему им још једном честитам -рекао је Саша Трпковић, тренер прве екипе ЏК Црвена звезда. 
У дуелу са вечитима, победу Звезде запечатио је капитен Црвене звезде Божидар Божинић (преко 90 кг). Меч са искусним и прекаљеним борцем Небојшом Мандићем из Партизана решио је већ у првом контакту.
Решио сам меч за мање од десет секунди. У првом контакту, у првом гарду бацио сам га на леђа и држао у захвату чиме сам решио борбу ипоном. То је уједно био још један допринос нашем тријумфу– истакао је Божидар Божинић.
Српски олимпијац Дмитри Герасименко (до 90 кг), у свом стилу елегантно и технички савршено у два меча забележио је две победе.
Још увек нисам у оној форми као што је то било пред Лондон, што је и нормално. Тато и покушавам да економишем са утрошком снаге и енергије. Најважније је да сам мојој Звезди донео два важна бода и да сада са максималним учинком идемо у друго коло– био је искрен Герасименко.
Максималан учинак остварио је и Дарко Иванчик (до 66 кг) победама над Немањом Малбашким (Безбедност)  и Бојаном  Цвејићем (Партизан).
Одличан старт Суперлиге Србије . Честитао бих свим момцима на одличним мечевима. Ово је тек почетак истакао је Дарко Иванчик.
Бошко Остојић (до 81 кг)  је још једном показао да је сигурна плоча Црвене звезде. Тријумф у мечу са Вукашином  Ковачевићем и нерешен резултат са искусним такмичаром Партизана Урошем Ненковићем.
Ипон у првом мечу и нерешен резултат у другом је одличан резултат. Треба имати на уму да су у категорији до 81 килограма мечеви са Ненковићем, Ивезићем увек неизвесни. Овога пута Ненковић је јурио резултат јер је Партизан губио. Тактички меч сам завршио онако како је нама највише одговарало– истакао је Бошко Остојић.
Све похвале заслужује и прекаљени ас Црвене звезде Андрија Ђуришић који је у дуелу са супертешкашем Тодићем из Безбедности још једном демонстрирао квалитет и искуство као и млади Милан Николић за кога је ово било право ватрено крштење.

Претходни текстПобеднички старт нове сезоне Суперлиге
Следећи текстУбедљива победа над Студентом