Цедевита ривал за респект

48

Кошаркаши Црвене звезде нису најбоље стартовали у АБА лиге. Цех за два стартна пораза на Јадрану платио је тренер Миливоје Лазић, а нови шеф струке црвено-белих Влада Вукојичић победом над Олимпијом обрадовао је навијаче и тим са Малог Калемегдана вратио на прави колосек. У 4. колу овог такмичења пред  искусним стручњаком је тежак задатак. Звезда ће на мегдан, првом фавориту за титулу првака, Цедевити.

Од 2005. године и момента када је компанија Цедевита преузела клуб, Загрепчани се налазе у константном успону.  После неколико одличних издаља у АБА лиги, титуле шампиона Хрватске и пласмана у Евролигу, клуб је решио да инвестира још више и за нову сезону и направи респектабилан састав. У Сутинска врела стигао је тренер Божидар Маљковић. У низу звучних појачања, издваја се име Микаела Желабала. Француски репрезентативац доведен је као замена за повређеног Марка Томаса. Дрес Галатасараја, опремом Цедевите заменио је и хрватски репрезентативац Лукша Андрић. Публика у Загребу у наредној сезони имаће прилику да ужива у потезима још једног искусног аса. Из Бамберга у АБА лигу вратио се и Предраг Шупут. Донтеа Дрејпера заменио је Рајт, а нови играч Цедевите је и Владо Илијевски.
Звезда у Сутинска врела иде растерећено, спремна да одигра на високом нивоу и изненади главног фаворита за титулу АБА лиге. Вукојичић може да рачуна на све играче, изузев Филипа Човића који је решио да напусти клуб и потражи инострани ангажман. 
Меч у дворани Сутинска врела заказан је за недељу 14. октобра са почетком од 17 часова.

Претходни текстСјајна завршница донела победу
Следећи текстДобра слика у дербију