Звезда против Кахасола, Сасарија и Орлеана

52

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА нису имали среће приликом жреба за састав група Еврокупа који је одржан у Барселони. Црвено-бели ће играти у групи Х заједно са шпанским представником Кахасолом, италијанским Динамом Сасари и француским Орлеаном.

Тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић кратко је прокоментарисао жреб:
У овом тренутку нисмо детаљно анализирали сваки тим, јер је било много опција. Информације које тренутно имамо о ривалима су углавном везане за претходне сезоне – почео је причу Вукоичић и потом наставио:
Кахасол долази из Шпаније, а неписано је правило да из ове земље долазе убедљиво најозбиљнији тимови. Када изборе играње у еврокуповима обично су на истом нивоу као претходне сезоне или су још бољи. Знајући тренера, чак и неке наше интернационалце који играју тамо Кахасол је свакако једна од најквалитетнијих екипа са високим амбицијама. Сасари је за мене прилична непознаница. Не знам њихов састав, како играју нити ко су им носици игре. Али, имамо месец дана да их упознамо и проучимо, видимо у каквој су форми. Ипак, оно што се може рећи да долазе из традиционално кошаркашке земље и да су екипа вишег рејтинга. Орлеан као и већина француских екипа игра атлетску кошарку. Могу да буду непријатрни када се уђе у њихов ритам, али могу и непријатно да изненаде слабијим партијама што није био редак случај у еврокуповима.
И поред не баш најповољнијег жреба Вукоичић верује у свој тим:
Што се нас тиче, ко год да од противника буде на другој страни сматрам нисмо без шанси а наше амбиције су да у сваком мечу идемо на победу. Ипак, тренутно имамо пречег посла него да размишљамо о ривалима у Еврокупу. Има још доста времена до почетка овог такмичења, ићићемо од утакмице до утакмице, а сваког противника ћемо детаљно анализирати. У сваком случају имамо велике амбиције – рекао је Вукоичић и на крају заључио:
Оно што је најбитније је да бар путовања не би требало да буду компликована. Могли су да нам западну и неки тимови у чије земље се путује по цео дан, где је неопходно имати по два три лета. Мислим да са те стране не би требало да буде проблема.
Такмичење у Евокупу почиње 7. новембра.

Претходни текстЉубица 12-та кадеткиња Света
Следећи текстРеми у дербију