Звезди припао „Шалетов“ меморијал

42

Одбојкашице Црвене звезде после великог преокрета успеле су да надиграју екипу Визуре и резултатом 3:2 (17:25, 25:20, 17:25, 25:23, 15:12) славе у финалном мечу 11. меморијалног турнира „Драган Шакота Шала“. Избранице Ратка Павличевића вечерас су доказале да поседују карактер и да се никада не предају.

Око 300 навијача у дворани СЦ „Шумице“ имало је прилику да ужива у лепој одбојкашкој представи. Играло се на махове. Наш тим није лоше отворио дуел, али неколико техничких грешака и лоших сервиса омогућили су гошћама да лако тај део сусрета реше у своју корист. У другом периоду црвено-беле су дошле до свог препознатиљивог стила. Прорадио је блок, разиграла се и примач Љубица Кецман па је екипа Ратка Павличевића успела да поравна резултат. Трећи и почетак четвртог сета протекао је у апсолутној доминацији гошћи. И када се чинило да ће Визра утакмицу лако привести крају, Звезда показује своје право лице и почиње да „меље“ ривала. Није било изгубљене лопте за наше играчице. Буквално су „летеле „ по пакрету.Велика борбеност се исплатила. На „крилима“ расположене Љубице Кецман, црвено-беле су потпуно преокренуле меч и стигле до нерешеног резултата.
У одлучујућем делу игре тим из Љутице Богдана није имао већих проблема. Визура је потпуно пала, изгубила конце, а шампионке Србије су то искиристиле и стигле до вредног трофеја.
Треће место на овом меморијалу припало је Спартаку, а за најбољу играчицу турнира проглашена је већ поменута Љубица Кецман.

Претходни текстВукоичић: Звезда велики изазов
Следећи текстНаставак тријумфалне серије у Суботици