Историјски тријумф над Кројцлингеном

51

Ватерполисти Црвене звезде тријумфовали су у утакмици другог кола Лиге шампиона, против швајцарског Кројцлингена са 26:7. Изабраници Дејана Савића напунили су до врха мрежу швајцарског голмана, а тренер Савић је на овом мечу који је одигран без присуства публике и новинара, доста коминовао и давао прилику  младим играчима.

Звезда је у меч ушла као фаворит, те је сва очекивања и оправдала. Најефикаснији у победничкој екипи били су Борис Вапенски и Ненад Стојичић који су уписали по пет голова, док су по два поготка мање постиги Страхиња Рашовић, Михајло Милићевић и Андрија Прлаиновић.
Након меча, тренер црвено белог тима Дејан Савић оценио је да је оавј меч његовим момциа представљао лакши тренинг.
Ја сам пре утакмице и најављивао да ћемо да одрадимо пливачки тренинг, што смо и одрадили. Остаје жал због публике и новинара, јер је ово ипак историјска утакмица за ВК Црвена звезда, прва победа у историји Лиге шампиона. Искористили смо ову утакмицу за пробање неких комбинација, јер нас идуће седмице очекују две утакмице првенства Србије, против Жака на домаћем терену, и гостујемо Војводини, што је на неки начин дерби – закључио је Савић.

Црвена звезда – Кројцлинген 26:7 (8:3, 7:2, 6:1 5:1)
Базен “11.април“. Играно без присуства гледалаца. Судије: Зурек (Словачка), Хемс (Француска). Искључења: Црвена звезда 8, Кројцлинген 5.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић 3, Рађен, Ивошевић, Милићевић 3, Пијетловић 2, Стојчић 5, В. Рашовић 3, Ранђеловић 2, Вапенски 5, Прлаиновић 3, Шефик. Тренер: Савић.
КРОЈЦЛИНГЕН: Спасојевић, Редер, Петровић 1, Рашле, Келер, Херцог, Фаслер 1, Вахо 3, Буоб, Плејер 1, Вендел 1, Хансјорг. Тренер: Рол.

Претходни текстТријумф на почетку сезоне
Следећи текстТежак пораз у Суботици