Тежак пораз у Суботици

47

Све што је лепо има крај, па и победоносна серија црвено-белих. Нажалост, у најгорем тренутку. Само четири дана пошто је први пут после више од две године засела на прво место на табели Јелен Суперлиге, наша екипа је неочекивано доживела тежак пораз у Суботици: Спартак ЗВ – Црвена звезда 3:0.

Све је могло да буде другачије, можда, да је Лазовић искористио прву шансу на утакмици. Играло се пет, шест минута кад је Димитријевић одлично асистирао Лазовићу, али овај уместо да шутира ка голу Алексића из прве, одлучио је најпре да примири лопту, па тек онда да је упути ка мрежи. У том чекању његов ударац је изблокиран…

И даље је лопта чешће била на половини домаћина, али наши напади нису били добро осмишљени, лопта није долазила до нападача и онда је уследио контраудар. Играо се 27. минут, играчи Спартака су кренули у напад, дуго комбиновали, лопта се шетала пред нашим шеснаестерцом, а онда отишла на десну страну где је сачекао Новаковић и, искоса, снажним и тачним ударцем погодио горњи десни угао Бајковићевог гола.

Наши играчи се још нису опоравили од овог, а Суботичани су славили други погодак. Није то био исувише опасан напад, али кад се Деспотовић одлучио на ударац, ту више спаса није било – 2:0 и убедљиво вођство Спартака. Тек тада су црвено-бели кренули жустрије ка мрежи Алексића, али осим ударца Младеновића после соло акције није било ниједног детаља због којег би голман домаћина морао да стрепи.

И, кад се очекивао крај првог полувремена, нови шок. Бајковић је у првом трену добро интервенисао, али се лопта на несрећу одбила на ногу Новаковићу, који се по други пут уписао у рубрику „стрелци“.

Звезда је у наставку игру морала да крене на све или ништа, бар су то од ње очекивали наши навијачи у Суботици, али осим пречке, коју је из слободног ударца погодио Милијаш у 50. минуту, једног покушаја Мудринског и поново Милијашевог шута преко „живог зида“, кад је Алексић добро интервенисао, изабраници Александра Јанковића нису урадили ништа посебно.

Ово је утакмица чији резултат мора што пре да се заборави, али и утакмица из које морају да се извуку поуке – поправити шта није ваљало јер нас тек очекују важне утакмице на оба „фронта“. Стога, ова пауза због обавеза репрезентације Србије долази у прави час…

Спартак ЗВ – Црвена звезда 3:0 (3:0)
Градски стадион у Суботици. Гледалаца: 7.000. Судија: С. Марушић (Краљево). Стрелци: 1:0 Новаковић у 21, 2:0 Деспотовић у 29, 3:0 Новаковић у 45. минуту.
Спартак: Алексић, Ковачевић (од 66. Попара), Братић, Адамовић (од 76. Ђурђевић), Торбица (од 84. Миливојев), Новаковић, Шарац, Антонић, Деспотовић, Адамовић Г, Пушкарић.
Црвена звезда: Бајковић, Пантић, Мијаиловић (од 46. Миливојевић), Димитријевић, Лазовић (од 55. Милуновић), Милијаш, Максимовић, Касалица, Младеновић, Вешовић, Мудрински (од 70. Бабаљ).

Претходни текстИсторијски тријумф над Кројцлингеном
Следећи текстПрва победа црвено белих