Влада Вукоичић нови тренер Звезде

66

Миливоје Лазић није више шеф стручног штаба КК Црвена звезда ДИВА. Председништво црвено-белих донело је одлуку о промени тренера, а за новог стратега тима именован је Влада Вукоичић.

Руководство КК Црвена звезда одлучило се на овакав потез после два пораза у уводна два кола АБА лиге. Амбиције црвено-белих у овој сезони су највише у свим такмичењима, па је овакав вид „шок терапије“ за екипу био неопходан. КК Црвена звезда се захваљује Миливоју Лазићу на преданом и вредном раду и жели му много успеха у даљој каријери.

Нови тренер Влада Вукоичић са црвено-белима потписао је трогодишњи уговор, а већ од данас је почео да ради са екипом.

Вукоичић је рођен 2. јуна 1973. године у Београду. Тренерским послом почео је да се бави 1994. године у ФМП-у из Железника где је водио све млађе селекције. После доста успеха у млађим категоријама прикључен је стручном штабу првог тима где је сарађивао са Бошком Ђокићем и Владом Ђуровићем. За првог тренера сениорског тима ФМП-а изабран је 2005. године, а са пантерима је освојио шампионски прстен Јадранске лиге 2006. и трофеј у Купу Радивоја Кораћа 2007. године. Осим ФМП-а Вукоичић је као тренер радио у Хемофарму, белгијском Остендеу, сарајевској Босни са којом је освојио национални Куп 2009. године и последњих година у Мега Визури.

Влада Вукоичић има и богато репрезентативно искуство. Прво је 2003. године био у стручном штабу универзитетске селекције која је на Универзијади у Даегуу освојила златну медаљу. Био је у стручном штабу Драгана Шакоте на Светском првенству у Јапану 2006, а годину дана касније је као тренер младе репрезентације освојио златну медаљу на Европском првенству у Горици. Такође, овог лета био је помоћник селектору Душану Ивковићу током квалификација за Ервопско првенство у Словенији.

Свестан сам где долазим и на које место. Врло добро знам шта се од тренера који је у Црвеној звезди очекује. То представља комбинацију изазова у такмичењу са противницима, али и са самим собом. Жеља свих тренера је да буду на нивоу на коме је Звезда, зато је велика част и привилегија бити њен тренер – рекао је Вукоичић и потом додао:

У овом тренутку најважније је да у што краћем могућем року упознам играче, неке њихове врлине и мане, да урадимо све што се може да тргнемо екипу. Главни приоритет нам је да победимо у следећој утакмици, потом да радимо на одређеним корекцијама. Свима треба да буде јасно да амбиције Црвене звезде остају непормењене. То је свакако изазов који ствара притисак. Што је изазов већи и притсак је сразмеран тој величини, али то аутоматски значи да је позиција клуба, самим тим и тренера већа. Идемо корак по корак, да прво сагледамо са чиме све располажемо, а прва следећа утакмица нам је најважнија – закључио је Влада Вукочић, нови тренер Црвене звезде ДИВА.

Конференција за медије на којој ће бити промовисан нови стратег црвено-белих биће одржана у петак на Малом Калемегдану у 12.30.

Претходни текстЗвезда лидер на табели
Следећи текстЦрвена звезда освојила Суперкуп