Звезда лидер на табели

41

После две године фудбалери Црвене звезде заузели су прво мести на табели Супер Лиге пошто су у заосталој утакмици првог кола савладали Јавор са 2:1. Изабраници Александра Јанковића преокретом у Ивањици успели су прво да приме гол, па је у црвено белима прорадио инат, те су у наставку меча били агресивнији и одлучнији у нападу и головима Мудринског и Лазовића заслужено славили.

Утакмица у Ивањици, одиграна пред две и по хиљаде навијача, махом Звездиних, практично је почела од 45. минута, јер по игри и садржају сиромашно прво полувреме није задовољило ни оне најниже критеријуме фудбала. Тек две шансе, после смислених акција, имала је Звезда, две пресликане, после центаршутева агилног Пантића и покушаја главом Касалице.
А, онда, по изласку тимова на терен из свлачионице, прштало је на све стране.

У јеку иницијативе Звезде, пратио је и Јавор, и то врло опасно. Расположени Јакимовски је два пута стављао на муке Бајковића шутевима са дистанце, а Звездин голман се одличним постављањем искупио за кикс код примљеног гола.

Ово је Звезди била шеста узастопна победа у лиги, а седму ће покушати да оствари на још једном „врућем“ гостовању, у недељу у Суботици.
Пре самог почетка меча Председник Црвене звезде, Владан Лукић уручио је поклон домаћину поводом прославе стогодишњице клуба.

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗЕВЕЗДА 1:2 (0:0)
Стадион крај Моравице у Ивањици. Гледалаца:  3.500. Судија: Миодраг Гогић. Помоћници: Дејан Петровић и Милан Корајлија.
ЈАВОР: Николић, Ђорђевић, Миловић, Новаковић, Момчиловић, Елиомар, Остојић, Видић, Јакимовски, Влашић, Ифеани.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Пантић, Јовановић, Младеновић, Миливојевић, Димитријевић, Милијаш, Милуновић, Касалица, Мудрински.

Претходни текстЗвезда поражена од Шангдонга
Следећи текстВлада Вукоичић нови тренер Звезде