Врбанц и Тревис угасили Звезду

42

Кошаркашима Црвене звезде ДИВА није пријало гостовање у Далмацији. Црвено-бели су после неуспеха у Сплиту поражени и на гостовању Задру 98:81. У дворани Крешимир Ћосић у првом полувремену блистао је Врбанц са 18 поена, а оно што је започео плеј домаћих у трећој четвртини наставио је сјајни Ромео Тревис. Задрани су на крају треће деонице имали чак 20 поена предности већч тада практично обезбедили тријумф. Црвено-бели су у последњој деоници успели да приђу на 12 поена минуса, али више од тога нису могли.

Црвено-бели су имали проблема у готово свим сегментима игре. Са девет промашених бацања (16/25),  18 изгубљених лопти, много пропуста у одбрани и уз одличан шут Задрана за три поена (10/18) Звезда и није могла до бољег резултата.

Прву четврину обележила је игра “поен за поен“ .Задране је служио шут (три тројке у првој деоници), док је Звезда одговорила брзом игром, пре свега преко Алмонда и Савовића (укупно 13 поена у првој четвртини) па се на први одмор отишло са вођством црвено-белих 23:22.

У другој четвртини домаћин је поставио зону на шта се играчи Звезде нису најбоље снашли и после неколико пропуста у одбрани домаћи долазе до највеће предности +7 (46:39).

У следећем нападу, након фаула Николића Задрани су бурно реаговали и добили две техничке грешке што црвено-бели користе и враћају резултатску равнотежу.  Већ у наредном нападу “реванширао” им се тренер Звезде Миливоје Лазић, који је такође због приговора добио техничку грешку. Звезда није успела да направи брејк, материјализује указану шансу па су Задрани на велики одмор отишли са солидном залихом од осам поена, (52:44).

У наставку на већ присутне проблеме у одбрани изабраника Миливоја Лазића, надовезали су се и проблеми у нападу. Задар је то користио пре свега сјајним шутем споља и после тројке Пространа домаћин иде на +20 (76:56). То је уједино био и резултат на крају треће четвртине.

Четврта деоница донела је већу агресивност у одбрани редовима изабраника Миливоја Лазића. После два узастопна коша уз фаул Бориса Савовића црвено-бели су успели да се врате на -10 (81:71).  Међутим, Задрани су одговорили на ту мини-серију тројком и уништили све наде за повратак Црвене звезде.

После два гостовања у Хрватској, црвено-бели се враћају у Пионир где дочекују љубљанску Олимпију у оквиру трећег кола АБА лиге.

Задар  – Црвена звезда ДИВА 98:81
Задар: Микулић, Ален 5, Оливари 3, Травис 19, Санго, Делас, Рамљак 6, Бркић 6, Красић 15, Батур 14, Врбанц 22.
Црвена звезда ДИВА:  Човић 2, Цветковић 2, Броwн 7, Суботић 4, Ракочевић 23, Симоновић 5, Митровић, Савовић  15, Катић, Радивојевић, Алмонд 15 (5ск), Нелсон 8.

Претходни текстОдбрана Супер Купа
Следећи текстЗвезда поражена од Шангдонга