Звезда играла за Тамару!

39

Кошаркаши Црвене звезде и Слоге одиграли су вечерас  у Краљеву хуманитарни меч у оквиру акције „Срцем за Тамару“. Иако је резултат на овом сусрету био у другом плану  црвено-бели су одиграли веома озбиљно и славили са 86:61 (19:21, 26:17, 18:8, 23:14).

Љубитељи кошарке у  популарној „српској Болоњи“  су се баш ужелела игре на врхунском нивоу. Али и поред тога, сама утакмица ипак је остала у потпуно  другом плану.  Публика је халу напунила до последњег места и тако дала подршку петогодишњој суграђанки Тамари Милићевић, девојчици која болује од малигног тумора на мозгу. За наставак лечења у Русији потребно је 30 хиљада еура, а сав приход са вечерашњег сусрета биће уплаћен у те сврхе.  
Квалитет нашег тима дошао је до изражаја у другом делу сусрета. Домаћин није имао снаге да и у наставку пружи јак отпор па су црвено-бели на крају убедљиво славили. Млади стратег екипе са Малог Калемегдана Миливоје Лазић пружио је шансу свим играчима. Нешто мање минута  од осталих првотимаца на паркету су провели најискуснији, Ракочевић и Браун. Бољи од осталих код Београђана били су Суботић и Митровић са 14 односно 12 убачених поена.
Звезда се у лепом светлу  приказала краљевачкој публици. Аплаузи на крају сусрета говоре све. Овом утакмицом стављена је тачка на први део припрема. Базични дрил на Златибору је завршен, а са тренинзима се наставља у Београду.

Претходни текстУ Нови Пазар по три бода
Следећи текстВажни бодови у Новом Пазару