Важни бодови у Новом Пазару

47

Наши играчи су остварили прву победу у суперлигашкој сезони 2012/13. и то пошто су у утакмици 3. кола преокренули „минус“ у „плус“. Статистика каже да је то шести пут у псоледње две године да су црвено-бели до три бода стигли после вођства противника, али оно што је важније је да је Александар Јанковић свој други деби у елити на клупи нашег тима обележио победом и да је екипа очигледно у узлету између два европска мегдана са Бордоом: Нови Пазар – Црвена звезда 1:2.

Подсећамо да је сусрет одигран пред празним трибинама, после одлуке „дисциплинаца“ да Нови Пазар казне „заклјучавањем“ стадиона у два меча после сукоба њихових навијача у 1. колу протиов нишког Радничког.

То, међутим, није сметало домаћину да први припрети и дође до вођства. Играчи Драгољуба Беквалца су, очигледно, покушали да искористе што су мисли црвено-белих биле усмерене ка недавном (и будућем) дуелу са Жирондинцима. Тек кад је Богуновић искористио добру асистенцију Аливодића да, ни од кога ометан у петерцу пред Бајковићем, главом пошаље лопту у мрежу, наш тим се тргао и почео агилније да креће према голу Ђогатовића.
До изједначења смо стигли у 38. минуту. Лопта је била на нашој половини терена, Максимовић је одлучио да дугом лоптом потражи Касалицу, а наш центарфор се одлично заградио између два одбрамбена играча домаћег тима, створио себи позицију да кад је дубоко ушао у шеснаестерац тачно и неодбрањиво пошаље лопту иза леђа голмана Новог Пазара – 1:1.

Могли смо да постигнемо други гол нешто касније, али је Лазовићев шут после асистенције Микића одбранио Ђогатовић, а теренска иницијатива настављена у наставку резултирала је другим поготком: играо се 52. минут кад је Лазовић извео корнер, Миливојевић је захватио лопту, а Милуновић се одлично снашао на другој стативи и проследио је у мрежу. Гол за 2:1, прву победу у новом шампионату и добру атмосферу пред реванш плеј-офа квалификација за Лигу Европе у Бордоу.

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:1)
Стадион: Новог Пазара. Гледалаца: Меч одигран без присуства публике. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: 1:0 Богуновић у 28, 1:1 Касалица у Касалица у 38, 1:2 Милуновић у 52. минуту.
НОВИ ПАЗАР: Ђогатовић, Рнић, Лотинац, Мујдрагић (0д 34. Ђоковић, од 72. Попин), Јаковљевић, Вушљанин, Ристовић (од 49. Јелић), Богуновић, Аливодић, Хаџибулић, Рашчић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Младеновић, Максимовић, Мијаиловић, Микић (од 68. Мирић), Миливојевић, Димитријевић, Лазовић, Вешовић, Касалица (од 90. Спајић), Милуновић (од 73. Асамоа).

Претходни текстЗвезда играла за Тамару!
Следећи текстКатић поново у црвено-белом