Црвено-бели оптимисти пред реванш са Нафтаном

33

Фудбалери Црвене звезде сутра од  20:30 часова играју реванш утакмицу против белоруског Нафтана, у оквиру другог кола квалификација за Лигу Европе. У првој утакмици, која се играла у  Витебску, наши фудбалери су савладали Белорусе резултатом  3:4.

Тренер црвено-белих Роберт  Просинечки није крио жељу за победом.
Најважније је да су сви здрави и спремни за сутрашњу утакмицу. Имамо огромну жељу да прођемо даље. Једино што би могло да буде проблем је то што нисмо у форми, јер првенство тек  треба да почне.
Првотимац Црвене звезде Дарко Лазовић сложио се са тренером.
Имамо велику жељу да победимо и прођемо у наредну фазу такмичења. Треба да уђемо у утакмицу као у Белорусији и на време постигнемо голове, али у другом полувремено треба да будемо опрезнији и не поновимо грешку из претходне утакмице.
Грешке задње линије нашег тима су оно што је „боло очи“ на претходној утакмици. Многи виде узрок тим грешкама у одласку Душка Тошића, који је одбрани давао одређену стабилност.
Новинари ме стално питају за Тошића и Борху, о томе не желим уоште да причам. Ми стално волимо да говоримо да нам неко фали у екипи. Наша екипа је млада, неоспорно је то да поседујемо квалитет, али недостаје нам самопоуздања које се стиче континуитетом у игри. Сада се свашта прича, тако да испада да Крнета није за Звезду после једног кикса. Више пута сам рекао и поновићу да имамо најквалитетнији тим у земљи, али да нам је неопходно време за конкретне резултате. Играчима је неопходан период адаптације, јер није лако играти у Црвеној звезди. То су момци који су стигли из разних клубова па чак и држава. Имамо пример Бабаља, који је дошао из Аустралије где је тотално другачији начин рада. Међутим, он неоспорно поседује квалитет, тако да очекујем да ћу на њега у будуће моћи озбиљно да рачунам. Ти млади играчи чине будућност Црвене звезде. Играче не треба посебно да мотивишем, јер су сами свесни шта значи победа и пролазак у наредну рунду квалификација за Лигу Европе.- био је јасан стратег тима са Маракане.
Тренер Просинечки се одлучио за исти састав играча, као у првој утакмици. У протоколу за сутрашњи меч је 19 играча. Играчима је строго забрањено да мисле на екипу Омоније, која ће им бити наредни ривал уколико савладају Нафтан и обезбеде пласман у наредну фазу квалификација, али наш тренер је ипак упознат са чињеницама везаним за њихову екипу.
Не размишљам претерано о њима, идемо корак по корак. Чуо сам да су у увом прелазном року довели чак 12 нових играча -закључио је Роберт Просинечки.
Директан пренос утакмице  обезбедиће ТВ Прва, док за оне навијаче који се одличе да да дођу на Маракану и уживо гледају утакмицу, капије ће бити отворене четири сата пред почетак утакмице.

Претходни текстПрипреме почињу 6. августа
Следећи текстЧовић: Нападамо прво место