Гојко Пијетловић у Ференцварошу

80

Капитен ватерполо клуба Црвена звезда Београд и неприкосновени доктор на голу, најбољи голман света и голман ватерполо репрезентације Србије, Гојко Пијетловић нови је члан ватерполо клуба Ференцварош из Мађарске.

Гојко је са новим клубом потписао уговор 1+1 и тако ће у наредне две године бранити у једној најјачих светских лига. Црвена звезда и најбољи голман света су споразумно раскинули уговор, па је Гојко као слободан играч потписао за Ференцварош.
Гојко је поводом трансфера у Мађарску, изјавио :
Желим да се захвалим клубу, саиграчима и навијачима. Вратили смо Звезду на прави пут, вратили смо навијаче на трибине. Ситуација је таква да сам морао да одем. Свим срцем остајем уз Звезду, остајем уз клуб, помагаћу колико год могу и искрено се надам да ћу се вратити у моју Звезду! Потписао сам уговор 1+1 година, бранићу следеће сезону у Мађарској, али срце је са вама, у Звезди. Хвала навијачима на великој подршци коју су ми пружили, хвала од срца.
Горан Јездић, генерални секретар клуба је потврдио трансфер и изјавио :
Гојку желимо све најбоље од срца, искрено се борио и часно бранио наш грб. Финансијска ситуација је пресудна. Ово је сурова реалност. Нисмо желели да стојимо Гојку на путу, који решава своју егзистенцију. Ситуација је таква да не можемо да парирамо понудама иностраних клуба ни у једном спорту, били они чак и из Мађарске, па макар то било и ватерполо. Свима нам је јако жао и тешко, али ово је сурова реалност српског спорта.

Претходни текстКоначно победа
Следећи текстЛазовић продужио до 2015, Јовановић промовисан