Лазовић продужио до 2015, Јовановић промовисан

52

У просторијама Црвене Звезде на „Маракани“, један од најбољих фудбалера прошле сезоне, Дарко Лазовић, продужио је уговор са „црвено-белима“, до јуна 2015. На тај начин је прекинуо приче о евентуалном одласку овог лета. На конференцији за медије, озваничена је и сарадња са црногорским репрезентативцем Миланом Јовановићем.

Сматрам да сам донео најбољу одлуку. Више пута сам рекао и сада ћу поновити да из Звезде желим да одем са титулом, а имам и обавезу да оправдам поверење управе– изјавио је Лазовић медијима.
Током јуна, Лазовић се доводио у везу са многим клубовима, почевши од  ПСЖ-а, преко Удинезеа па до Ред Бул Салзбурга.
Понуда није уопште утицала на мене. Главом сам увек био у Звезди, нисам ни помислио на одлазак и срећан сам што остајем. Сматрам да имамо тим који може да се бори за титулу и да је освоји. Не само титулу, већ и дуплу круну.

Говорећи о снази и квалитету тима, млади фудбалер сматра да је екипа јача од прошле године:
У нову сезону улазимо јачи, пре свега за шест месеци сазреванја и искуства. И момци који су дошли зимус сада су се потпуно адаптирали и постали свесни значаја и величине Звездиног имена. Истина, остали смо без неких играча овог лета, пре свега без Тошића, али сам сигуран да ће га Јовановић на прави начин заменити.

И сам Јовановић сматра да ће се добро снаћи у новом клубу:
Мени не предстравља проблем да се брзо уклопим и могу да одиграм добро на две позиције. Леви бек или леви штопер, мени је баш свеједно, мада сам овде доведен да будем вођа одбране.
Многима је већ добро позната прича како је штопер стигао међу „црвено-беле“:
Стигао сам овде на неуобичајан начин. Чим је уследио потив у Београд, напустио сам Хајдук и њиховом директору рекао да морам да „проверим“ понућени уговор. Упутио сам се у Словенију и после неколико часова спавања, без размишљања потписао уговор на две године. Пресудио је грб и позив истинског гиганта.

Претходни текстГојко Пијетловић у Ференцварошу
Следећи текстФудбалери кренули пут Златибора