Црвено бели испустили мајсторицу

60

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у четвртом мечу финалне серије АСЛ од вечитог ривала, екипе Партизана са 82:86 (21:28, 21:20, 18:17, 22:21). Звезда је у пакленој атмосфери довране у Железнику била веома близу тријумфа, али је са неколико грешака у последњих три минута сусрета испустила мајсторицу.

Наш тим је сасвим солидно отворио дуел. На самом старту  било је јасно да ће ово бити вече Петра Поповић и Омара Томаса. У тренуцима када су два момка била на терену, игра црвено-белих била је потпуно другачија. По две брзе личне грешке у многоме су допринеле да Партизан стекне предност на старту. И вечерас је као и током целе финалне серије играло на махове. Све је зависило од инспирације појединаца. Гости су боље распоредили поене и заслужено на полувреме отишли са плус шест.

Трећа четвртина почела је као из снова. За нешто мање од четири минута Звезда је дошла до плуса од осам поена. Имали су црвено-бели прилику да разлику учине још већом, али као да у кључним моментима лопта није слушала наше играче. Партизан се поново примакао и више него лако преокренуо резултат.

Последњу деоницу сусрета обележила је права резултатска клацкалица. Играло се кош за кош, чврсте одбране оба тима полако су попуштале, па је у задњих неколико минута било лепих потеза. Изабраници Светислава Пешића имали су победу у својим рукама.  Поново је по наш клуб био кобан Душан Кецман. Искусни бек је погодио битну тројку, на то се надовезао и погодак Џејмса, после изгубљене лопте Човића, и тада је било јасно да ће гости славити. Звезда је била близу петог меча, али се испоставило да је наш тим поново скупо коштао недостатак искуства. 

Није било лако вечерас играти у Железнику. Клизав терен омео је играче да покажу још више.  Стални прекиди због брисања паркета довели су до тога да темпо игре опадне. Најбољи у домаћем тиму били су већ поменути Томас и Петар Поповић са 23 односно 22 убачена поена.  Црвена звезда се у сезони 2011/12 вратила на старе стазе славе. Уз тренера Пешића на клупи евидентно је да можемо много, трофеји ће доћи временом.


 
Црвена звезда ДИВА – Партизан МТС 82:86 (21:28, 21:20, 18:17, 22:21)
Дворана: ФМП. Гледалаца: око 3.000. Судије: Војиновић, Нешковић, Јевтовић.
Црвена звезда: Човић 5 (3ас), Илић 5, Лазић 6, Недовић, Лешић 7 (5ск), Суботић, Радивојевић 1, Николић, Томас 23 (7/9 за два, 2/3 уа три), Милутиновић 3, Б. Поповић 10 (6ас), П. Поповић 22 (11/16 за два, 4ил, 3ас, 3ск).
Партизан: Кецман 7 (5ас), Радуљица 8 (4ск, 3ил), Лучић 14, Милосављевић 5, Богдановић, Бешовић 4, Божић 1, Чакаревић 5, Џејмс 8 (4/5 за два, 7ас, 4ил, 3ол), Мачван 19 (7/8 за два, 8ск, 3ас), Анђушић 4, Бертанс 11 (3/4 за три, 3ск)

Претходни текстПешић: „Морамо да покажемо иницијативу“
Следећи текстСениорско првенство Европе