Звезда поражена у трећем мечу

35

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем мечу финала АСЛ  од екипе Партизана са 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24). За разлику од претходна два дуела, наш тим није имао расположеног играча, вођу на терену, који би поенима у преломним моментима утакмице одвео црвено-беле до победе. Недостатак лидерана терену вечерас је коштао тим са Млаог Калемегдана тријумфа.

Звезда је у сусрет ушла без енергије, одбрана није била на високом нивоу, условно речено, домаћин је то искористио, преузео иницијативу и наметну игру која му одговара. Пулени Светислава Пешића током целог меча били су у резултатском заостатку, али ни једног тренутка нису дозвољавали Партизану да преломи сусрет. Тим са Малог Калемегдана није одиграо на свом нивоу. Офанзивни скок у потпуности је заказао, са друге стране попустила је и одбрана па је било тешко у контра ритму озбиљније припретит вечитом ривалу. Оног тренутка када се наша екипа консолидовала, дошла до свог препознатљивог стила, утакмица је постала веома неизвесна. Пад концентрације црно-белих, Звезда је одлично искорстила.

Погођени су неки отоврени шутеви, разиграо се Бојан Поповић и на три минута до краја сусрета чинило се да гости у истом ритму могу да потпуног преокрета. И овога пута поновио се сценарио из неколико претходних дербија. Када је било најпотребније, нико није преузео одговорност, није било играча са поенима „у рукама“. Што је на крају, уз неколико лоших процена, пропуста на обе стране терена омогућило изабраницима тренера Јовановића да одбије нападе и поново се одлепи.

Публика у „Пиониру“ није имала прилику да ужива у лепој кошарци. Значај самог финала довео је до тога да се игра превише грубо, са много контакта и трчања, па су атрактивни потези и овог пута изостали. Судије нису успеле да одреде прави критеријум, и једини и други су брзо улазили у бонус па је и то имало утицаја на саму представу на паректу.

Наш тим ни вечерас није био без подршке. Око 500 навијача током свих 40. минута било је уз црвено-беле . Бољи од осталих у редовима Звезде били су већ поменути Бојан Поповић са 14, односно Миле Илић са 12 убачених кошева.
Звезда има шансу да у петак у Железнику избори мајсторицу и серију врати у „Пионир“


 
Партизан МТС – Црвена звезда ДИВА 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24)
Партизан МТС: Кецман 10, Радуљица 10, Лучић 19,6скм, Милосављевић 9, Богдановић, Бешовић 4, Чакаревић, Џејмс 11, Мачван 12, Анђушић, Бертанс.
Црвена звезда ДИВА: Човић 1, Илић 12, Лазић 5, Недовић 6, Лешић 4, Суботић 6, Радивојевић 9, Николић, Томас 5, Милутиновић 5, Б. Поповић 14, П. Поповић 5.

Претходни текстПешић: „Партизан је под великим притиском“
Следећи текстЖелезник већ попуњен