Пораз на старту финала

37

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом мечу финалне серије плеј-офа АСЛ од екипе Партизана са 92:83 (23:14, 22:21, 19:28, 28:20). Звездини играчи су „оставили срце на терену“ , али им је мало концентрације али и спортске среће недостајало  да тријумфално закораче у борбу за трофеј. 

Наш тим је играо на махове, са пуно осцилација. Стегнут старт омогућио је вечитом ривалу да рано дође до високе предности, па је црвено-белима било тешко да се брзо врате у резултатски егала. Средином треће четвртине екипа са „Млаог Калемегдана“ је повела, имала и два напада да повећа резултатски конто, али исхитрени шутеви и лоше одлуке омогућиле су домаћинима да врате предност и задрже је до краја сусрета.  Током целог дуела све је зависило од расположења појединаца. Лош почетак надоместио је Омар Томас. Млади играчи су изгорели у великој жељи, а одговорност је преузео искуснији Американац. На тројке Партизана одговара је продорима и поенима са полудистанце и тако држао прикључак. Када су му се придружили и остали саиграчи наш тим је у потпуности „проиграо“. 

У наставку стање на терену се потпуно променило. Звезда је ушла агресивније пресинг је дао  жељени резултат. Екипа Светислава Пешића дефанзивом је анулирала грешке из напада, и поенима Недовић на око три минута до краја треће четвртине стигла до предности. Милутиновић је имао отворен покушај за три поена, лопта је остала на обручу па је прилика да се можда и прелом меч поропуштена. Оно што није пошло за руком нашем „крилу“, пошло је Анђушићу и нешто касније Милосаваљевићу, па је Партизан поново  стекао  предност од велики 13 поена. Искуснији ривал, одбио је и последњи покшај црвено-белих и повео у финалној серији.

Звезда вечерас није разочарала, тим Карија Пешића показао је да може равноправно да се носи са свима и да уз подршку навијача која у петак неће изостати може озбиљно да се бори за жељени трофеј.  

ПАРТИЗАН МТ:С – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА 92:83 (23:14, 22:21, 19:28, 28:20)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 6.000. Судије: Војиновић, Нешковић, Јевтовић.
ПАРТИЗАН: Кецман, Радуљица 13п, 6ск, 2бл, Лучић 8п, Милосављевић 18п, 3/4 за два, 4/6 за три, 6ск, 4ас, Бешовић, Божић 3п, Чакаревић 8п, 4ск, Џејмс 15п, 4ск, 5ас, Мачван 5п, 9ск, 5ас, Ђекић, Анђушић 16п, 3/5 за три, Бетанс 6п, 4ск. Тренер: Владе Јовановић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 5п, Илић 6п, 10ск, Лазић, Недовић 10п, Лешић 4п, 5ск, Суботић 13п, 4/6 за два, Радивојевић 2п, Николић, Томас 21п, 6/10 за два, 2/4 за три, Милутиновић 4п, Б. Поповић 10п, 3ас, П. Поповић 8п, 4ск. Тренер: Светислав Пешић

Претходни текстЗвезда спремна за финале
Следећи текстБудућност је на младим нараштајима