Пешић: Противник мора да се пече на живој ватри

46

Кошаркаши Црвене звезде били су на корак од победе у првом мечу финалне серије. Мало је недостајало да црвено-бели тријумфално крену у борбу за трофеј, а са неколико почетничких грешака погурали су вечитог ривала.

Тренер наше екипе Светислав Пешић није имао шта да замери својим играчима.
– Отворили смо дуел без агресије. Партизан је на самом старту погодио четири тројке, а то је превише за почетак финалног сусрета. Дале су им неопходно самопоуздање и омогућиле им да поведу у серији. Касније смо добро реаговали, немам шта са замерим момцима. Натерали смо црно-беле на 19 грешака, а уз то смо имали и 14 скокова у нападу, сјајна ствар. Једино нисам задовољан чињеницом да смо имали ситуацију у својим рукама, реаговали превише емотивно и остали без победе. Срце је било брже од главе– јасан је искусни стратег.
Популарни „Кари“  жали за пропуштеном шансом.
– Не бих рекао да је било страха од победе. Направили смо две брзе одлуке, лако испустили предност од коша разлике, исхитрено реаговали. Видео сам наш тријумф, не зато што смо бољи од Партизана, чинило ми се да смо психлошки спремни у тим тренуцима. Они су морали да размишљају о нашој игри, запоставили су свој напад. Противник се полако пече на живој ватри. Ово је само једна утакмица , потребно је спустити лопту на земљу.
Миле Илић није бриљирао. Искисни центар није успео да средином последње четвртине искористи висинску предност над Мачваном и одведе тим до победе.
– Нисмо били лоши, пад концентрације нас је скупо коштао, није први пут да на овај начин изгубимо од вечитог ривала. Следећи меч играмо пред нашим навијачима и идемо на победу. Уверен сам да разбијамо малер.

Претходни текстМачевалачком Клубу 14 медаља на шампионату Државе
Следећи текстСтојковић и Спајић продужили уговоре