Црвено-бели у финалу плеј-офа

69

Кошаркаши Црвене звезде бориће се за титулу првака Србије. Светислав Пешић имаће прилику да нас тави тамо где је 2009. године стао и крене у борбу за сам трон. Звезда је у мајсторици полу-финала плеј-офа надиграла Раднички са 71:76 и на тај начин успела да обезбеди своје место у финалу.

Утакмица у дворани „Језерео“ била је више него неизвесна. Водила се борба за сваку лопту, скок, кош. Иако, млађи, наш тим одиграо је искусније у самој завршници и заслужено стигао до великог тријумфа. Судије су пустиле нешто грубљу игру, па је судар два ривала на моменте личио на прави кошаркашки „рат“. Сјајном тактиком стратег екипе са „Малог Калемегдана“ Светислав Пешић потпуно је неутралисао најјаче оружије Крагујевчана, центра Дејвида Сајмона. Разиграни Петар Поповић „поништио“ је искусног Американца. Са друге стране Звездин интернационалац Омар Томас био је маестралан. Момак из Филаделфије постигао је 19 поена и успео да трасира пут до победе. Звезда је почетком другог полувремена личила на „фурију“. Почетних пет минута наставка наш тим направио је серију од 16:0. Резервисти Радничког успели су да се резултатски врате у сусрет, а у тим моментима посебно се истакао Борис Бакић. Налет домаћина одбио је Милутиновић, на то су се надовезали већ поменути Петар Поповић и Омар Томас, па је питање победника решено. Пенал завршница било је само формалност, предност се није истопила, Црвена звезда је у финалу! 

Раднички – Црвена звезда Дива 71:76 (17:15, 20:14, 15:27, 19:20)
Дворана: „Језеро“. Гледалаца: око 4.000. Судије: Белошевић (Београд), Стефановић (Краљево) и Ј. Јурас (Београд).
РАДНИЧКИ: Павковић 9, Сајмон  4, Бирчевић 10, Вуксановић 5, Скот 7, Синовец, Марковић 13, Нешовић, Братић 2, Марјановић 3, Мијатовић 3, Бакић         15.
Ц. ЗВЕЗДА ДИВА: Суботић 3, Томас 19, Милутиновић 5, Б. Поповић 4, П. Поповић 14, Човић, Илић 4, Лазић 14, Недовић, Лешић 10, Радивојевић 3, Николић.

Претходни текстЦрвена звезда славила у „вечитом“ дербију
Следећи текстРекорд Зоране Аруновић у финалу Купа СС Србије