Звезда поражена од Радничког

30

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом мечу полуфинала плеј-офа АСЛ од екипе Радничког са 84:78. Наш тим није одиграо на високом нивоу, тек у последња три минута Звезда се пробудила али је тада било касно да се резултат преокрене.

Црвено-бели нису поновили партију из прошлог меча са Крагујевчанима. Домаћин је током целе утакмице имао висок проценат шута и то је на крају пресудило. Звезда није имала решење за разиграног Сајмона, који је практично сам решио питање победника. Американац  је после неколико слабијих партија у домаћем првенству одиграо маестрално. Центар Крагујевчана нанизао је 24 поена и одвео свој тим до победе. Са друге стране спољна линија наше екипе потпуно је подбацила. Једини расположени играч у првих 20 минута био је Сава Лешић. Крилни-центар имао је неколико сјајних потеза који су Звезду оставили у игри. Раднички је из минута у минут подизао притисак па је средином првог дела игре разлика износила и 16 поена.
После одласка у свлачионицу црвено-бели су се донекле пробудили, прорадио је и напад, али је пала концентрација у одбрани. Домаћин је убачио неколико отворених шутева и спречио тим са Малог Калемегдана да се још више резултатски прибилижи. После почетне конфузије на старту последњег периода наша екипа долази до своје игре.Расположени Петар и Бојан Поповић успели су да нанижу неколико поена и меч уведу у неизвесну завршницу али је то било све. Изабраници Мирослава Николића одбили су и последњи напад и на крају заслужено повели у серији. Најефикаснији у редовима црвено-белих били су већ поменути Петар Поповић и Сава Лешић са 15 односно 13 убачених поена.
Реванш меч је на програму за два дана у „Пиониру“ а Црвена звезда има прилику да евентуалним тријумфом серију врати у Крагујевац.  

Раднички – Црвена звезда ДИВА 84:78 (32:18, 21:24, 17:18, 14:18)
Раднички: Павковић 16, Синовец 5, Сајмон 24, Марковић 2, Бирчевић 7, Нешовић, Братић, Вуксановић 6, Марјановић 2, Скот 7, Мијатовић 4, Бакић 11.
Црвена звезда ДИВА: Човић 7, Илић, Лазић 3, Недовић10, Лешић 13, Суботић 9, Радивојевић 6, Николић 2, Томас 2, Милутиновић 3, Б. Поповић 8, П. Поповић 15.

Претходни текстПочели избори
Следећи текстПешић: „Сви у Пионир“