Црвено бели се реванширали Крсташима

53

Кошаркаши Црвене звезде надиграли су екипу БКК Радничког у оквиру 10. кола АСЛ са 85:71 (24:20, 19:21, 22;13, 20:17). Наш тим одиграо је солидан меч, посебно добро екипа тренера Светислава Пешића на терену је изгледала средином треће четвртине. У том преиоду игре, чврстом одбраном и контролом скока црвено-бели успели су да преломе утакмицу и рутински посао приведу крају.

БКК Раднички је и вечерас показао да је веома озбиљна и талентована екипа. Крсташи су одиграли борбено и маскимално мотивисано током свих 40, минута. Оного тренутка када је тиму тренера Николића стао шут за три поена питање победника било је решено.
Квалитет Звезде дошао је до изражаја када је то било најпотребније. Почетак меча протекао је у знаку „далекометних хитаца“. Тројке су се ређале као на филмској траци. Прецизни су редом били Лазић (три пута) и Милутиновић док су на другој страни погађали расположени Петровић и Лалић. Играло се у серијама па ни једна екипа није успела озбиљније да се одлепи.

Наставак доноси једну сасвим другачију Звезду. Пулени тренера Пешића одиграли су тврду одбрану, са пуно преузимања и контакта, када се на све то надовезала доминација у скоку, било је јасно да ће наши играчи успети да се реванширају за пораз из првог дела сезоне. Публика у „Пиониру“ се пробудила, играчи су летели по паркету па је на моменте виђена лепа кошаркашка предства. Томас је доминирао, улазак Милета Илића раздрмао је Звезду, па је утакмица лагано приведена крају. Најефикаснији актер дуела био је играч Радничког Александар Петровић са 22 поена. Бољи од осталих у нашем тиму били су већ поменути Томас са 18 и Милутиновић са 16.
Малу сенку на овај сусрет бациле су повреде играча. После снажних дуле ван паркета су морали Цветковић и Лешић односно Марко Илић из Радничког.  

Црвена звезда Дива – БКК Раднички 85:71 (24:20, 19:21, 22:13, 20:17)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 2000. Судије: Јовчић, Пецељ, Воркапић.
Црвена звезда: Човић 6, Цветковић, Илић 9, Лазић 11, Недовић, Лешић, Суботић 12, Николић 4, Томас 18, Милутиновић 16, Б. Поповић 6, П. Поповић 3.
БКК Раднички: Осмокровић 7, Томић, Ракоњац, Болтић 5, Илић 6, Петровић 22, Гацић 6, Мијовић, Лалић 14, Мићовић 2. 

Претходни текстЦрвено- бела фешта у Пиреју
Следећи текстЗвезда у финалу плеј офа