Црвено- бела фешта у Пиреју

41

Импресиван амбијент у Пиреју, уз доминацију црвено- белих боја и песму на препуном стадиону „Караискаки“. Звезда је увеличала пролсаву пријатељског клуба Олимпијакоса, који се окитио „дуплом круном“, освојивши 39. титулу и 25. Куп. У ревијалном сусрету Грци су били бољи, славили су победу од 2:1(2:0).

Домаћин је у првом полувремену, у комбинованом, али јаком саставу, стекао огромну и недостижну предност. Грешке наше одбране казнили су Диого у 20. односно искусни Ибагаза у 29. минуту.Звезда је само у уводним минутама солидно парирала Олимпијакосу, који је каснио преузео доминацију. Једноставним, брзим акцијама Грци су задавили пуно проблема Бајковићу. Крајем првог полувремена „шарени“ састав којем је тренер Просинечки указао поверење дошао је до даха. Пашеко и Милуновић пропустили су лепе прилике да смање вођство. 

У наставку је ритам игре пао. Уследиле су бројне измене на обе стране. Звезда је успоставила равнотежу на терену, пар пута озбиљно и запретила. Стигао је и погодак. Огњен Ожеговић је у 74. минуту мајсторски искористио пас Вешовића и конфузију у одбрани домаћина и маниром искусног голгетера матирао ветерана Роја Керола, некадашњег чувара мреже Манчестер јунајтеда.
Утакмица је протекла у фер и коректној борби,уз величанствен декор на трибинама који је направило око 40.000 навијача. За нашу младу екипу било је ово ново и веома важно искуство на међународној сцени, уједно и одлична провера пред утакмицу против Рада у суботу, а нарочито за финале Купа које Црвену звезду очекује у среду 16. маја против Борца у Крушевцу.

ОЛИМПИЈАКОС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:1 (2:0)
Стадион: Караискаки. Гледлаца: 40.000. Стрелци: Диого у 20, Ибагаза у 29 минуту за Олимпијакос, Ожеговић у 74. минуту за Црвену звезду.
Олимпијакос: Даскалакис (од 30. Међери, од 62. Керол), Маниатис (од 46. Макун), Мелберг (од 46. Папацоглу), А. Пападопулос (од 46. Потуридис), Модесто (од 46. Торосидис), Орбаиз (од 46. Фејса), Ибагаза (од 46. Фустер), Миралас, Казим-Ричардс (од 46. Абдун), Монхе (од 46. Холебас), Диого. Тренер: Ернесто Валверде.
Црвена звезда: Бајковић (од 46. Весић), Петковић (од 83. Младеновић), Тошић (од 83. Максимовић), Михајловић (од 63. Крнета), Вешовић, Миливојевић (од 83. Мијаиловић), Мирић (од 63. Стојковић), Каду, Перовић (од 63. Асамоа), Пашеко (од 57. Ђуричковић), Милуновић (од 57. Ожеговић). Тренер: Роберт Просинечки.

Претходни текстЗвезда стигла у Атину
Следећи текстЦрвено бели се реванширали Крсташима