Овације Делија шампионкама и шампионима

54

Круна на сезону у којој су побрали све почасти!

Одбојкашки клуб Црвена звезда – најбољи члан наше породице у 2011. години, истакао је кандидатуру да одбрани ласкави епитет најуспешнијег клуба у Спортском друштву и у 2012. години. Подсећамо, момци су отворили сезону освајањем Супер Купа, а завршили је освајањем осме шампионске титуле. И то како! У полуфиналу плеј-офа Винер штедише Суперлиге губили су од „вечитог ривала“ Партизана са 2:0 у мечевима и онда фуриозно добили три сусрета за редом и прошли у финале. А у борби за трофеј – потврда доминације над Војводином, коју су изабраници Жељка Булатовића добили са 3:0 у победама.
Одбојкашице још супериорније. После тријумфа у Купу Србије, славиле су и у шампионату, савладавши у великом финалу суботички Спартак са 3:1. На тај начин, ученице Ратка Павличевића пришиле су 26. шампионску звездицу и одбраниле „дуплу круну“.

И, шта може да буде накјлепши поклон него да титуле, заједно, прославе са „делијама“!
Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде, славодобитно су ушли на највећи српски стадион. Пехари у рукама капитена Ане Бјелице и Михајла Митића, док заједно са друговима и другарицама у црвеним тренеркама поносно силазе степеницама западном трибином. Лазар Копривица и Љубица Кецман, Душан Петковић и Јована Стевановић, Филип Вујић и Бојана Радуловић… и сви други наши шампиони и шампионке, нашли су се на атлетској стази и полако, корак по корак, уживали у дивној априлској надолазећој вечери. И аплаузу и овацијама. Више од 11.000 душа наградило их је за све што су показали током протеклих месеци.
А, најлепши тренутак био је кад су шампионке и шампиони стигли пред северну трибину и запевали заједно са „делијама“. Ова дивна слика дуго ће свима у црвено-белој породици остати у памћењу!

Претходни текстЦрвено бели у финалу
Следећи текстМикић срушио Ужичане