Црвено бели у финалу

40

Ватерполисти Црвене звезде Вет пласирали су се у финале плеј офа Првенства Србије савладавши Војводину у Новом Саду у мајсторици са 6:7 (1:1, 1:4, 2:2, 2:0). У финалу црвено бели ће одмерити снаге са вечитим ривалом Партизаном.

Наши момци су одлично ушли у овај меч и на крају заслужено тријумфовали. Феномално су црвено бели играли у одбрани. Гојко Пијетловић је бриљирао на голу. Већ на полувремену смо имали предност од 2:5. У наставку сусрета изабраници Дејана Савића су наставилида доминирају у базену и врло брзо стигли до убедљивих 2:7. Велика предност утицала је на наше ватерполисте који до краја утакмице нису постигли погодак, али је стечено вођство било довољно да победе ривала и пласирају се у финале. Голове за Звезду су постигли Васовић 2, Кљајевић, Страхиња Рашовић, Милијановић, Аврамовић и Стојчић по један. Пијетловић је забележио 12 одбрана.
Први меч финала играће се на Бањици у уторак 24. априла, док ће Црвена звезда Вет у реваншу угостити Партизан у суботу 28. априла на базену СЦ „милан Гале Мушкатировић“.

Војводина – Црвена звезда Вет 6:7 (1:1, 1:4, 2:2, 2:0)
НОВИ САД – Базен Слана бара. Гледалаца: 600. Судије: Голијанин и Ћирић (обојица из Београда). Играч више: Војводина 8 (5), Црвена звезда 7 (4).
ВОЈВОДИНА: Маринковић (8 одбрана), Босанчић 1, Роуч, Вуксановић, Миличић, Вапенски 2, Матовић, Митровић 1, Ранђић 1, Убовић, Басара, Цукић 1, Васић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ВЕТ: Пијетловић (12 одбрана), С. Рашовић 1, Стојчић 1, Ивошевић, Кљајевић 1, Милијановић 1, Аврамовић 1, В. Рашовић, Ранђеловић, Балаћ, Васовић 2, Аксентијевић, Драксимовић.

Претходни текстМина Поповић најбоља млада играчица
Следећи текстОвације Делија шампионкама и шампионима