Микић срушио Ужичане

64

Црвено-бели су остварили и шесту узастопну суперлигашку победу овог пролећа на „Маракани“, освојили нова три бода савладавши Слободу ПС са 1:0, али до тог победоносног поготка капитена Николе Микића у 83. минуту проливено је много зноја да би се срушила одлична концепција игре Ужичана.

Слобода, за разлику од већине српских тимова који дођу на наш највећи стадион, није имала намеру да се грчевито брани од првог до последњег судијског звиждука. Напротив, играчи Љубише Стаменковића стрпљиво су градили игру на средини, успешно парирали нашим везним играчима и повремено из контранапада покушавали да угрозе гол Бајковића. Из једне такве акције умало да нису стигли до вођства, кад је Тијаго после Ковачевићевог додавања до лопте стигао пре нашег чувара мреже, успео и да га превари са пар метара искоса, али се на нашу срећу пред голом створио Душко Тошић и отклонио опасност. Још два пута су гости имали изгледне прилике, оба пута у другом полувремену, и оба пута се чини да је Бељић имао боља решења од шута.

Све пре и после тога припало је напшем тиму. Баш као што је и најавио шеф стручног штаба Роберт Просинечки, Звезда је играла офанзивно, жарко желела гол, па се често Касалици у нападу придруживао и Максимовић. Њих двојица имали су велику жељу да се мрежа њиховог дојучерашњег клуба што пре затресе, али је одбрана Слободе добро интертвенисала готово приликом сваког прекида или убацивања са стране. Прво полувреме је,тако, завршено без голова иако је Борха у финишу затресао мрежу – нажалост био је за пола корака у офсајду.

У наставку игре црвено-бели су још више стегли обруч око шеснаестерца гостију, али изостале су праве шансе. Тим који нам је јесенас у Ужицу „узео“ два бода био је на корак да поново избори реми, јер је одолео и после два напада који су „мирисали“ на славље, али је оба пута Борха каснио за трептај ока.
И, најзад, упорност се исплатила. Тошић је центрирао с десног крила, Лука Милуновић који тек што је ушао у игру нашао се сам крај друге стативе, скочио и главом послао лопту у – стативу! На срећу, лопта се „мекано“ одбила у петерац где је најприсебнији и најбржи био Никола Микић, закуцавши је у мрежу. Минут 83. – 1:0 за Звезду!

За крај, рецимо да су „Делије“ као и увек направиле сјајну атмосферу, бодривши све време наше играче. Све победе до краја сезоне – то је заједничка жеља свих на „Маракани“

Црвена звезда – Слобода ПС 1:0 (0:0)
Стрелац: Микић у 83. минуту. Стадион Црвене звезде. Гледалаца: 11.120. Судија: Васић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Тошић, Максимовић, Микић, Младеновић, Мијаиловић, Евандро (од 76. Димитријевић), Миливојевић, Лазовић (од 90. Вешовић), Касалица (од 76. Милуновић), Борха.
СЛОБОДА: Божовић, Василић, Босман (од 88. Крстић), Марић, Врањковић, Ранђеловић, Бељић, Пилиповић, Тијаго, Ковачевић (од 72. Мемедовић), Омега. 

Претходни текстОвације Делија шампионкама и шампионима
Следећи текстПораз Звезде од Црвенке