Пешић почасни грађанин Пирота

33

Тренер Црвене звезде Светислав Пешић окитио се још једним вредним признањем. Овога пута у питању није кошаркашка титула првака или медаља са неког великог такмичења већ звање почасног грађанина Пирота. На свечаности која је јуче одржана у граду у којем је популарни Кари рођен , председник Скупштине општине Пирот, Владан Васић уручио је трофејном стручњаку плакету.

Ово признање је додељено још 28. децембра на просалви Дана града, али због великих обавеза које Пешић има свеченост је организована тек јуче.
– Ово је велика ствар за мене. У спорту се губи и добија али ово признање заслужног грађанина је знак да сам оставио неки траг у кошарци и у родном граду. Када своји дају, то је најдраже. Пироћанци су скромни и вредни људи, невероватно је колико волим да понављам ове речи просалвљеног директора „Првог маја“ Драгана Николића. Поносан сам што сам међу вама, признање ме обавезује јер мислим да још нисам досегао максимум у кошарци. Љубав према Пироту је заиста велика и вечна. Нема ничег лепше него кад дођеш кући, а ова награда ме тера да што чешће будем мећу својима–  у свом препознатљивом стилу  завршио је трофејни стручњак.

Претходни текстСпартак елиминисао Звезду
Следећи текстВасовић циља финале