Раднички изненадио Звезду

90

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 3. колу АСЛ од екипе БКК Радничког са 81:80 (19:17, 21:20, 22:25, 19:18). У лепо атмосфери дворане СЦ „Шумице“ наши играчи нису успели да погоде шут за тријумф и стигну до треће везане победе у овом такмичењу.

Звезда је успавано ушла у утакмицу. Чињеница да је наш тим на мегдан популарним „крсташима“ ушао као велики фаворит довела је до опуштања али и нешто немотивисанијег уласка у сусрет. Раднички је током читавог дуела форисирао бржу кошарку, са пуно трачања. Домаћин се трудио да одржи висок темпо у коме се Звезда није у потпуности снашла.

Изабраници Светислава Пешица успели су да се приберу тек у трећој четвртини. Расположени Лешић и Томас постигли су неколих важних поена, преокренули разултат и одвели црвено-беле на плус седам. Чинило се да је меч у тим тренуцима одлучен, али тако нису мислили и пулени Драгана Николића. Домаћину се опустила рука, форсирање шута за три поена се исплатило, па се ушло у неизвесну завршницу. Судије су имале пуно посла у поседња три минута малог градског дербија. После досуђеног фаула Лешићу, Светислав Пешић је протествовао и зарадио техничку грешку. Екипа са Црвеног крста је то знала да искористи и преокрене резултат. Неколико секунди касније нова техничка грешка, овога пута на супротној страни.Болтић је покушао ма исценира фаул у нападу, али то није пормакло арбитирима па је Бојан Поповић стао на линију пенала. Искусни пјел није био прецизан , на семафору остало 81:80 око минут и по пре краја. Звезда је успела да одбије налет Радничког, и нешто више од 15 секунди до последњег судијског звиждука имала напад за победу. Томас и Марковић нису били прецизни, па је наш тим претрпео први пораз у АСЛ.

Најбољи актер меча био је Драгољуб Китановић са 22 убачена поена. Бољи од осталих у редовима Звезде био је Сава Лешић са 17 постигнутих кошева.  
Прилику за поправни црвено-бели имају већ у среду 4. априла када у „Пионир“ стиже Мега Визура

БКК Раднички – Црвена звезда Дива 81:80 (19:17, 21:20, 22:25, 19:18)
Дворана: Шумице. Гледалаца: 1200. Судије: Јовчић, Мрдак, Весковић. Освојене лопте: Раднички 7, Звезда 9. Изгубљене лопте: Раднички 14, Звезда 9. Асистенције: Раднички 20, Звезда 15. Личне грешке: Раднички 28, Звезда 24. Пет личних грешака: Лешић (Звезда). Техничке грешке: Болтић (Раднички), Пешић (Звезда).
БКК РАДНИЧКИ: Осмокровић 6, Балабан 5, Ракоњац 3, Петровић 15, Гацић 1, Шљиванчанин 5, Томић 8, Болтић 2, Илић, Китановић 22, Мијовић 2, Лалић 12.
Ц. ЗВЕЗДА: Марковић 8, Лазић, Томас 15, Б. Поповић 10, П. Поповић 4, Човић, Илић 12, Недовић, Лешић 17, Суботић, Николић 2, Милутиновић 12.

Претходни текстСтрахиња Бунчић победник Европског Купа за кадете
Следећи текстЗвезда у финалу плеј офа