Звезда у финалу плеј офа

47

Одбојкаши Црвене звезде у препуним Шумицама надиграли су екипу Партизан Термоелектро и пласирали су се у финале Винер штедише лиге. У петом мечу полуфиналне серије славлили су над гостима резултатом 3:1.

После чудесног преокрета црвено бели налазе су у трци за новог шампиона! Противник у финалу биће им екипа Војводине, која је такође у „мајсторици“  против Радничког из Крагујевца изборила финале.
Пету утакмицу боље је отворила екипа Партизана, која је водила 9-6, да би им средимом сета ослабио пријем што су изабраници Жељка Булатовића зналачки искористили.  Дурги сет је припао гостима. На сервис Јаковљевића Звезда је везала неколико поена, али  су у пресдуним тренуцима Минић и Николић одиграли сјајно и донели Партизану изједначење. У трећем сету виђена је доминација Звезде а највећи адут црвено белим био је блок! Црно бели нису успели да издрже притисак домаћина те су четври сет  добили у своју корист.
Славље је могло да почне. Звезда је у финалу! Црвено бели ће се борити за осму титулу шампиона.

Црвена звезда – Партизан 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:21)
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 1.000. Судије: Зорица Бјелић и Горан Градински (обоје Београд). Трајање меча: 114 минута. Резултат у серији: 3:2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стоиловић 6, Копривица 14, Милутиновић 8, Митић 5, Петковић 27, Ћелић 9, Вујић (либеро), Околић, перић, Пајић, Јаковљевић 1, Буцуљевић. Тренер: Жељко Булатовић.
ПАРТИЗАН: Минић 15, Пешут 5, Брђовић 7, Николић 17, Мијаиловић 16, Љубичић 6, Илић (либеро), Душтинац, Поповић, Самарџић, Жарковић, Булатовић. Тренер: Милан Ђуричић.

Претходни текстРаднички изненадио Звезду
Следећи текстДевојке и момци – до титуле!