Омар Томас за бољу будућност деце

51

КК Црвена звезда ДИВА наставља са друштвено ангажованим пројектима. У сарадњи са дневним листом ПРЕСС Звезда је покренула акцију „ИЗАБЕРИ ПРАВИ ПУТ“ у којој је Омар Томас одржао саветовање штићеницима Завода за васпитање деце и омладине „Београд“. Проблем малолетничке деликвенције је све израженији у нашем друштву, о чему сведоче и подаци МУП – а.

Из тог разлога акцијом „ИЗАБЕРИ ПРАВИ ПУТ“ Црвена звезда има циљ да подигне свест јавности о овом проблему, а Омар Томас је својим животним примером позитивно утицао на децу која су га данас са одушевљењем слушала.

Омар Томас имао је веома тешко детињство, а када је имао 14 година због проблема са законом био је у поправном дому. Међутим, тада је почео да тренира кошарку и успео је да се извуче из канджи криминала, постане врхунски кошаркаш, узоран супруг и отац двоје деце.

Звездин Американац је деци у Заводу одржао час саветовања, а онда се заједно са њима преселио на тамошње кошаркашко игралиште.
– Одрастао сам гледајући убиства на улици, полицију која долази у крај и хапси људе. Било је много дроге око мене, а у таквом окружењу схваташ да мораш да се бориш за свој живот и за своју породицу. Ја сам једини из мог друштва који је схватио кошарку као излаз. Схватио сам да улица није мој живот, већ сам одлучио да студирам и играм кошарку – завршио је Омар Томас.

Претходни текстПобеда је императив
Следећи текстЗвезда повела 2:0 у серији